The famous drie Afrikaantjes - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu The famous drie Afrikaantjes - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu

The famous drie Afrikaantjes

Door: Angela, Emilie en Christine

Blijf op de hoogte en volg Christine

04 November 2008 | Namibië, Windhoek

Dinsdag 04-11-2008

Goede tijden, slechte tijden,

Op onze vrije dag ging de wekker om 08.00 uur af. Jullie zullen wel denken: op een vrije dag zet je toch geen wekker. Toch moesten wij het doen, omdat de drie Afrikaantjes zelfs in hun vrije tijd een druk programma hebben.
Eerst hebben wij allemaal gedoucht en gegeten. Daarna gingen wij de foto’s uitzoeken, die wij voor het cadeau van Suzette en Lihandra willen gaan gebruiken. Ook hebben wij het laatste filmpje op de laptop gezet. Alles verliep volgens plan.
Om 12.30 uur hebben wij eerst thuis nog wat gegeten. Na het eten konden wij richting de winkels vertrekken. Deze middag hadden wij namelijk ook ingepland als een shopmiddag. Wij gingen nu alleen naar een ander winkelcentrum dan gisteren. Ja, wij moeten natuurlijk wel alle winkels hebben gezien.
Angela is geslaagd voor haar jurk. Verder hebben wij de foto’s, die wij ’s morgens hebben uitgezocht, laten afdrukken. Dit gaf nog wat problemen. Wij moesten het zelf met zo’n kodak-machine doen. Wij alle foto’s geselecteerd en daarna kregen wij onze bon. Met deze bon moest je naar de kassa om te betalen. Ondertussen zou een medewerker de foto’s voor ons laten afdrukken. Toen kwam het moment dat wij onze foto’s terugkregen. Wat denken jullie: bizar, staat er één of andere rare vent in een ijssalon op. Ja hallo, daar hebben wij niet voor betaald. Ten tweede waren het ook te weinig foto’s. Wij hadden voor vijftien foto’s betaald en kregen er maar vijf en dan nog eens niet allemaal van onszelf. Wij dus naar een medewerker en die moest natuurlijk zijn supervisor erbij halen. Die supervisor moest er weer zijn supervisor bij halen. En hè hè, na twintig kregen wij eindelijk onze goede foto’s.
Vervolgens nog even snel naar de supermarkt om wat kleine boodschappen te halen. Wij moeten er natuurlijk wel rekening mee houden dat wij vrijdag weggaan.
Bij het verlaten van het winkelcentrum kwam er al direct een taxichauffeur op ons af. Wij liepen met hem naar zijn auto. Bizar, onderweg werden wij door wel vijf andere taxichauffeurs gelokt om bij hen in de auto te stappen. Ja, wat denk je zelf?
Thuis stond ons er weer een verrassing te wachten. Nee, Suzette had geen eten voor ons gemaakt. Er lag een krant op tafel en jawel hoor, daar stonden de drie Afrikaantjes weer eens in. Dit keer was het een foto met onze certificaten voor ons vrijwilligerswerk op de Namibia Primary School. Toch eerder in de krant dan verwacht. Snel nog maar even twee exemplaren bijgekocht. Altijd leuk voor later!
Thuis snel nog even wat gegeten en omgekleed. Angela wilde natuurlijk wel haar mooie jurk aan en Emilie kon dan natuurlijk niet achter blijven. De drie Afrikaantjes gaan dus op chique vanavond. Suzette heeft één of andere verplichting voor haar werk. Zij heeft er totaal geen zin in, dus daarom gaan wij haar ondersteunen tijdens deze avond. De rest van het verhaal horen jullie morgen wel.

Onderweg naar morgen… veel liefs, de drie Afrikaantjes.

• 04 November 2008 - 19:36

Papa N. :

Dag Angela, Emilie en Christine,
    Een leuk dagverslag weer en ook mooie foto's. Daardoor lijkt het alsof wij de dag met jullie meemaken. Jullie leven met elkaar ook in deze dagen wel enorm 'op de klok', zeg.
    Wat mis kon gaan (de foto's), ging ook nu weer mis. Maar de drie afrikaantjes weren zich wel en laten zich niet met een kluitje in het riet sturen, al moet (bij wijze van spreken) de directie er aan te pas komen. Goed zo, je hebt volkomen gelijk.
    Al wéér in de krant! Denk nou niet dat wij De Telegraaf zullen uitnodigen om jullie op Schiphol te verwelkomen. De NRC lijkt mij dan wat passender. Dat is tenminste een wat degelijker krant.
    Natuurlijk moet ik nu ook wat schrijven over de nieuwe jurk van Angela, maar ik ben (zoals je weet) op dat gebied een analfabeet.
    En dus: mooi hoor, mooi groen.
    Hier hebben wij vandaag twee nieuwe kasten voor mama gekocht (AW heeft ze al bijna in elkaar zitten). Ook ben ik met mama mee geweest om (net als jullie) wat nieuwe kleding te kopen. De hele zaak ging overhoop, totdat ik zei: dat staat je, dat nemen wij mee. En mama was het helemaal met mij eens. Gek hè, dat zie ik nou wel. Ik bedoel nu: of iemand iets staat of ook niet.
    Het is al weer een heel verhaal. Naar ik hoop, zijn jullie S. deze avond tot steun geweest.
    Hartelijke groeten weer van
    papa, mama en AW.

• 04 November 2008 - 20:11

Linda:

Heey daar hebben we de famous drie afrikaantjes weer..8-)

Wat een leuke dag weer voor jullie, maar ook erg druk.. En wat gaaf dat jullie weer in de krant staan. Ik vind het niet gek dat alle taxi's jullie in de auto willen hebben, want jullie zijn daar super sterren:D En an Je jurkje is echt super! Ruilen voor mijn gele? :Dhahah, hij is iedergeval erg leuk en kweet zeker dat sander dat ook zal vinden;) Ik ben al echt benieuwd naar jullie verhalen als jullie thuiskomen en in dat avondje heb ik al echt super zin! Eigenlijk heb ik wel zin om even langs te komen, om te zien hoe het er uit zien, Ik ben echt zo benieuwd...Nou jullie nog even lekker genieten daar en ik kijk uit dat jullie weer terugkomen:)
    Ik hoop dat jullie een leuke avondje uit hebben8-)en trusten voor zo!

Kus Linnepin XXX

• 04 November 2008 - 22:55

Mama Reedijk:

Hallo meiden,hier weer een berichtje uit Poortugaal.Hier gaat alles zijn gangetje, net als bij jullie. Mooi winkelcentrum zeg, het lijkt zuidplein wel en an je jurk is geweldig, staat je goed die kleur. Wij zijn vandaag druk bezig geweest met het huis van tante annie leeg te halen. We waren er om 10 uur en om 18.30uur weer thuis. Papa en ik zijn versleten en we gaan straks lekker vroeg slapen. Wat gaan jullie maken voor Suzet en Lihandra?Nog drie nachtjes slapen en dan weer een nieuw avontuur. Spannend meiden. Straks lekker slapen, de groetjes van papa, linda, ed en mij en tot morgen. x