Eet zoveel als je kunt! - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu Eet zoveel als je kunt! - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu

Eet zoveel als je kunt!

Door: Angela, Emilie en Christine

Blijf op de hoogte en volg Christine

27 November 2008 | Namibië, Windhoek

Donderdag 27-11-2008

Hello boppers,

Vandaag zijn wij weer verder gegaan met het afscheid nemen. Dit keer was de Pionierspark Primary School aan de beurt. Wij gingen speciaal tijdens de pauze, zodat wij iedereen konden ontmoeten in de leerkrachtenkamer. Zij waren erg verrast om ons te zien, omdat zij dachten dat wij al naar huis waren. Naast het afscheid nemen, kwamen wij ook voor de schoolkrant waar wij iets in hadden geschreven. Helaas lag deze nog bij de drukker, maar ons is beloofd dat hij wordt opgestuurd.
Na de pauze liepen wij naar huis (zijn nog gestoken door een stel rode mieren). Onderweg nog even langs de benzinepomp om de lievelingsijsjes van Suzette en Lihandra te halen voor zaterdag. De ijsjes stonden wel op het bord, maar het meisje achter de kassa snapte totaal niet waar wij het over hadden. Toen heeft Angela maar zelf de ijskast overhoop gehaald. De ijsjes waren niet aanwezig, dus misschien morgen maar even proberen.
Daarna snel doorlopen naar huis, want om 11.00 uur zou Suzette ons meenemen naar de winkels. Klokslag 11.00 uur stonden wij bij het huis. Maar gehaast voor niks. Suzette was nog niet thuis en Lihandra dacht dat het nog wel even kon duren. Dit klopte ook, want om 13.00 uur kwam Suzette eindelijk thuis. Eerst nog even wat gegeten met elkaar en daarna op pad!
Eerst naar Uncle Spikes Place. Hier kun je gelezen boeken inwisselen voor tweedehands boeken. Suzette en Lihandra zijn allebei gek van lezen, dus dat werd nog een hele zoekpartij tussen al die boeken.
Vervolgens op weg naar Wernhill Mall om nog wat kleine inkopen te doen en door naar huis. Thuis hebben wij voor de verandering nog even aan ons fotoboek gewerkt. En wij hebben ons natuurlijk klaargemaakt voor ons Pizza-avontuur!! Wij hebben ons heel de dag uitgehongerd om vanavond de tent eens even helemaal leeg te eten;P
In Panarottis aangekomen, gingen wij helemaal los. Best een leuk idee zo’n avond! Je krijgt allemaal een bord en dan komt het personeel steeds met een plateau met pizza langs. Je kunt dan aangeven of je de pizza wil hebben of niet. Zo krijg je steeds een ander stuk en dat voor vier euro per persoon. BIZAR!
Na zeven stukken hielden wij het toch maar voor gezien. Er moest ook nog plaats overblijven voor een toetje. Wij namen de Fludge Picasso. Echt heel kunstzinnig en lekker! Wij hebben echt een topavond gehad! Suzette heeft voor Angela nog een ballon weten te krijgen, maar toen was het wel genoeg. Suzette had al direct spijt dat zij de ballon had gegeven. Het was nu echt tijd om naar huis te gaan.
Thuis nog even het verslag afgerond en daarna.. nee, geen flik. Wij gaan naar bed, want morgen moeten wij om 06.00 uur op voor de Rock Lodge. Wij kijken er naar uit!

Heel veel liefs van de drie propvolle Afrikaantjes.

• 27 November 2008 - 21:27

Papa N. :

Hé lieve meiden,
    Wat leuk en attent dat jullie nog even ook daar afscheid hebben genomen. Uiteraard zijn ook wij benieuwd naar de schoolkrant.
    Nee, de ijsjes zijn bij ons nog niet op. Ik meen zelfs dat er tijdens jullie afwezigheid niet één gegeten is! Dat wordt dus nog toetasten!
    AW vindt het er veel te koud voor.
    Suzette is net een vrouw: altijd en eeuwig te laat. Mama is uiteraard de uitzondering op deze regel.
    Wat een gelezen boeken, zeg! Weet men ook waar een bepaald boek staat?
    Of moet je zelf je een weg banen door de chaos?
    Wat een vragen heb ik weer. Je mag ze ook straks weer thuis beantwoorden, hoor.
    En toen uitgehongerd op naar de pizzaboer. Zeven stukken - ik zou ze met geen mogelijkheid naar binnen krijgen (denk nog maar 's aan Leuven!). Hebben jullie na afloop ook de weegschaal geraadpleegd? Ik denk van niet. Maar in elk geval had je, zoals je schrijft, een topavond!
    Sterkte morgen bij het vroege opstaan en wij wensen jullie een heel leerzame dag daar op die fieldschool. Nog weer een nieuwe ervaring die je op mag doen. Ik zocht er op Google naar en vond ...een nudistenpark. Dunkelijk zal het dát wel niet zijn.
    Tot morgen weer op deze site. Wij zullen jullie verslag graag weer lezen en dan ook beantwoorden.
    Heel veel liefs van
    mama, AW en papa.

• 27 November 2008 - 22:03

Linda:

Hahahah..:D

Nou meiden dat was het dagje wel voor jullie...Ik kan je zeggen, ik ben jaloers op jullie dat jullie zoveel pizza mochten eten en wel voor 4euro! hoe kan het:) Dat zouden ze in Nederland nog is moeten doen, echt een TOP idee:D Nou hier gaat het ze gangetje, papa heeft vandaag heel de intratuin leeggehaald van oude plante die hun weg gingen gooie, dus heel de schuur staat vol met planten;) Daarnaast hebben we ook al een kerstboom, nog niet opgetuigd natuurlijk. Gewoon nog in de tuin en daar gaan we volgende week maar is aan beginnen. :Dgezellige tijden komen weer, jullie hebben een goede tijd gekozen om terug te komen;) Nou ik moet nog verder met me huiswerk en mama wil er vast wel achter om jullie verhaal te lezen..Slaaplekker afrikaantjes en tot morgen!

Kus Lin:p

• 27 November 2008 - 22:31

Mama Reedijk:

Hallo meiden.
    Die pizza tent ziet er gezellig uit. Linda was inderdaad jaloers,je weet hoe gek ze is op pizza,maar natuurlijk wel de pizza hawai. Hadden ze die daar ook? Zouden wij hier in nederland ook zo iets hebben?ik vind het geen slecht idee. Ik ga eens op internet zoeken. Jullie hadden weer een geslaagde dag en ik ben net zo benieuwd als jullie naar de dag van morgen. An, ik ben nog naar de Overkant geweest en heb even met juf Nelleke gesproken en gelijk gevraagd of ze tegen juf Eveline wil zeggen hoe leuk je het vind dat ze al een paar keer op jullie site heeft gereageerd. Ook heb ik Janneke gesproken en ze vroeg of je voor de kerst nog even langs Portland wilde komen om nog wat dingetjes te bespreken.
    Nou meiden ik wens jullie morgen een gezellige en leerzame dag toe.Tot morgen en een stevige X van papa,mama en ed.
    Nog 4 dagen :D