De laatste dag samen
Door: Angela, Emilie en Christine
Blijf op de hoogte en volg Christine
09 September 2008 | Namibië, Windhoek
Vandaag is het maandag, dus het college wacht weer op ons. Nu wij bij Suzette verblijven, kunnen wij ’s morgens met haar naar het college rijden. Echt ontzettend handig!
Om 07.15 uur stonden wij dus netjes bij het bakkie te wachten, want wij weten het al: wie niet op tijd is, heeft pech. Suzette vertrekt dan gewoon.
Op het college aangekomen, zagen wij onze medestudenten al staan. Wij hadden nog tien minuten voor de les, dus hebben even gezellig met elkaar staan praten.
Om 08.40 uur hadden wij onze eerste les. Dit was ETP. Er werd dus weer veel over je stage-ervaringen gepraat. Ditmaal was het niet klassikaal, maar in tweetallen. Het was de bedoeling dat je in het kort een paar ervaringen over je stage opschreef. Deze ervaringen moesten gaan over probleemkinderen in de klas, les geven aan gemengde klassen en onderzoek doen en begeleiden van probleemkinderen. De volgende dag zou je dan in tweetallen elkaars ervaringen aan de klas vertellen.
Na ETP hadden wij een uur vrij. Dus wij gingen lekker in de zon zitten. Onze medestudenten moesten hier een beetje om lachen. Zij zeiden: ‘Ben je blank, dan wil je bruin zijn en ben je zwart dan wil je blank zijn. Het is dus goed om een bastaard (= kleurling) te zijn.’
Na ons tussenuur hadden wij Engels. Angela kreeg direct al trauma’s van vroeger. Het was namelijk niet bepaald haar lievelingsvak. Christine vond het wel een leuke les en Emilie was natuurlijk helemaal in haar element. Tijdens het beantwoorden van de vragen kreeg zij zelfs applaus van haar medestudenten, omdat zij het zo goed had gedaan. Lachen!
Om 11.20 uur was ook deze les afgelopen. Suzette zou om 11.30 uur klaar zijn met haar lessen en wij konden dan met haar meerijden. Wij moesten hiervoor wel onze laatste les skippen, maar dit was wiskunde en sluit dus niet echt bij ons onderzoek aan. Bovendien konden wij dan lekker naar mama Nicolaï en A.W., want dit was immers onze hele laatste dag samen.
Thuis aangekomen, heeft Christine eerst haar beroemde tosti’s met ham, kaas en ei gemaakt. Iedereen heeft ervan gesmuld! Na het eten kwamen wij erachter dat er bijna geen brood meer was. Wij besloten dus om even naar de supermarkt te gaan om wat boodschappen te doen. Angela lag inmiddels al te slapen. Afgelopen nacht duurde het heel lang voordat zij sliep en zij moest dus even wat bijslapen.
Nadat wij terugkwamen van het boodschappen doen, werd Angela wakker. Zij dacht dat wij net wilden vertrekken om boodschappen te doen en zei dat zij wel mee wilde gaan. Vervolgens keek zij op haar horloge en zag dat zij twee uur had geslapen en dat de boodschappen al waren gedaan. Echt schattig!
De rest van de middag hebben wij nog lekker in de tuin doorgebracht. Het zou namelijk wel weer even kunnen duren voordat mama Nicolaí en A.W. van de zon kunnen genieten.
Rond 18.00 uur vertrok mama Nicolaï naar de keuken om de laatste maaltijd voor ons klaar te maken. Het smaakte zoals gewoonlijk ontzettend goed. Ook Suzette en Lihandra hebben genoten van het eten. Het was echt gezellig zo met elkaar.
Na het eten was er een beetje verwarring. Vlak voordat wij naar Suzette verhuisden, vertelde Angela dat haar schone onderbroeken bijna opwaren. A.W. bood aan dat Angela wel een boxershort van hem mocht lenen. Dus mama Nicolaï vroeg vandaag of Angela de boxershorts van A.W. al had teruggegeven in verband met het inpakken van de koffer. Wij hebben echt ontzettend gelachen. Het lenen van de boxershorts was natuurlijk gewoon maar een grapje. Echt hilarisch!
’s Avonds hebben wij nog met elkaar naar de Paralympics gekeken. Lihandra is namelijk gehandicapt en een vriend van haar deed mee aan het onderdeel speerwerpen. Hij is uiteindelijk derde geworden. Het was dus een beetje feest gisteren.
Rond 22.30 uur besloten de drie Afrikaantjes om naar bed te gaan. Wij waren echt ontzettend moe. Wij hadden besloten om morgen niet naar het college te gaan. Wij zouden samen met Suzette mama Nicolaï en A.W. naar het vliegveld brengen. Het zou een emotionele dag voor ons worden, dus dit leek ons beter.
Nou, tot morgen maar weer! De drie Afrikaantjes.
09 September 2008 - 15:36
Shannon:
he schatje!!
hoe is het daar allemaal? mis je erg. hoop dat je het heel erg naar je zin hebt.
dikke dikke kus -
09 September 2008 - 16:34
Marlies:
Lieve Afrikaantjes,
alles goed?
Redden jullie het een beetje.
Het was vandaag hier zonnig, maar ja ik moest naar school om een paar 'geweldige' lessen voor beeldend te zoeken. Nu dan maar knutselen, hihi
Veel plezier op college.
Hebben jullie al veel geleerd?
LIefs xxx Lies