De eerste dag met z’n drieën - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu De eerste dag met z’n drieën - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu

De eerste dag met z’n drieën

Door: Angela, Emilie en Christine

Blijf op de hoogte en volg Christine

10 September 2008 | Namibië, Windhoek

Woensdag 10-09-2008

Hello dears,

Vandaag weer vroeg opgestaan, maar wel ontzettend lekker geslapen in onze nieuwe bedden. Angela is blij dat eindelijk haar voeten in het bed passen. Emilie slaapt in een balzaal met badkamer en Christine heeft een kraakbed. Dus niet te veel draaien graag!
Om 07.15 uur reden wij weer met Suzette mee naar het college. Wat zou ons vandaag weer te wachten staan?
Op school aangekomen, moesten Shaun en Angelina nog leren voor een toets, die zij vandaag hadden. Wij werden vandaag dus door de andere studenten op sleeptouw genomen naar onze eerste lessen. Dit waren aardrijkskunde en geschiedenis. Wel apart dat wij hier drie uur les in hebben gekregen zonder iets over aardrijkskunde en geschiedenis te hebben gehoord. Ook bij deze les was er weer veel aandacht voor het gebrek aan discipline in de klas.
De volgende les op het programma was artsklas. Hier kregen wij uitleg over de module en daarna mochten wij weer vertrekken. Je krijgt gewoon bijna geen les.
Onze laatste les voor vandaag was (wat een verrassing) ETP. Dit hadden wij normaal gesproken twee uur. Maar je raadt het al: wij kregen uitleg over het maken van een portfolio en mochten daarna weer gaan.
Vervolgens gingen wij op zoek naar Suzette, want wij waren voor vandaag weer klaar op het college. Er was dus niet echt heel veel bijzonders gebeurd.
Thuis hebben wij eerst met elkaar een boterham gegeten en daarna zijn wij lekker in de zon gaan zitten. Op een gegeven moment kregen Angela en Christine het te warm en zijn zij naar binnen gegaan om een kort verslag te maken voor de collega’s van Angela op het Kasteel.
Na een hoop gedoe is het eindelijk gelukt om het verslag te versturen. Vervolgens hebben wij de cd’s van Enrique Iglesias gepakt (deze zijn van Lihandra) en hebben keihard meegezongen.
Intussen was Suzette burgers voor ons halen, want vandaag is het wacky Wednesday en dat betekent dat je burgers mag eten. Suzette wilde ons graag trakteren. Echt super lief!
Wij kregen ook nog bezoek van de dochter van de schoonzus van Suzette. Zij heeft ook met ons meegegeten samen met haar zoontje.
De burgers smaakten lekker, maar het was wel heel veel. Wij hebben dus nog maar wat voor morgen bewaard.
Nu nog een film kijken om 20.30 uur en dan lekker naar bed. Tot morgen!

Knuffels van de drie Afrikaantjes.

• 10 September 2008 - 21:08

Papa En AW:

Beste meiden,
    Wordt het niet eens tijd dat jullie daar echt wat gaan doen? Anders had je beter meteen met mama en AW naar huis kunnen komen. Supergezellig dat zij er weer zijn! Mama is zojuist naar het ziekenhuis vertrokken en AW is niet naar bed te branden. Maar hij kan dan ook morgen ruim uitslapen en gaat om 14 uur weg. Was er nog een hamburgertje over voor ons? Wij hebben op dit moment van de dag grote trek.
    Knuffel van ons beiden.

• 10 September 2008 - 21:17

Papa N. :

Nog even, nu ik ook de video's heb gezien: het koor had wel wat weg (vond ik) van het ....
    Slaap lekker!

• 11 September 2008 - 06:04

Eveline:

Lieve Angela en vriendinnen, Ben volledig op de hoogte van jullie reilen en zeilen in het verre Afrika en ik vind het heel leuk om te lezen hoe jullie alles ervaren. Arme ziel, je eerste nacht en dan zo gillen tijdens je slaap! In dit soort landen zul je moeten wennen aan enge beesten en je zult zien, tegen de tijd dat je weer naar huis komt vind je alles gewoon en niet eng meer. Fijn, dat je het zo naar je zin hebt en dat je gezellige mensen om je heen hebt, dan is het verlangen naar thuis ook een stuk draaglijker. Ik ben zo benieuwd naar al je verhalen en misschien heb je zo de smaak te pakken, dat je na je studie wel in het buitenland wil gaan werken. Thuis zullen ze dat minder leuk vinden, maar voorlopig is het nog niet zo ver en je moet nu genieten van deze tijd. Hier gaat alles z'n gangetje en de scholen zijn alweer twee weken aan de gang. Gisteren hebben we informatieavond gehad en het was een succes! We hebben een gezellig stel kleuters en met een groepje van 18 kleuters is het heel fijn werken. Lieve schat, ik ga regelmatig even kijken of er nieuws is op jullie site en dan blijf ik op de hoogte en misschien heb je tijd om even terug te mailen, maar als je andere dingen aan je hoofd hebt, dan is dat helemaal niet erg. Ik hoor de verhalen wel zodra je weer in ons oude vertrouwde Rhoon terug bent. Lieve schat, geniet van iedere dag en van ieder uur. Je hebt nu de kans en neem die waar! Doe alle gezellige mensen daar de groeten van mij en voor jou een hele dikke knuffel van je "oude"juffie Eveline.

• 11 September 2008 - 20:18

Corrie Terreehorst:

Beste Afrikaantjes, volgens mij wordt je daar honderd op je sloffen,lesje hier lesje daar, en klaar, hup naar buiten wat heerlijk dat alles zo relext is ,geniet er maar van zolang het kan mooie fotos ook vooral die van het rode zand en die van A.W. zittend op die stenen,moest hij misschien die volleybal meenemen in zn rugtas ,het zag er zo zwaar uit,hij heeft toch vacantie daar,gr corrie