Changer! - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu Changer! - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu

Changer!

Door: Angela, Emilie en Christine

Blijf op de hoogte en volg Christine

02 Oktober 2008 | Namibië, Windhoek

Donderdag 02-10-2008

Ladies and gentlepeople,

Vandaag onze derde dag en laatste normale dag op de Elim Primary School. Morgen staat er namelijk een soort van sportdag op het programma. Wij hebben toen besloten om alledrie in een andere klas te gaan kijken. Emilie ging naar een grade 1, Angela naar een grade 2 en Christine naar een grade 3.
De juf van grade 1 heeft zich vandaag ingehouden. Zij heeft geen kinderen geslagen. Wel heeft zij speciaal voor ons onderzoek een extra lange environmentalles gegeven. Aan het einde van de dag mocht Emilie een verhaal aan de kinderen voorlezen en een Nederlands liedje aan hen leren.
Angela heeft de kinderen uit grade 2 een liedje aangeleerd. Ook moest zij een rekenles begeleidde, omdat de leerkracht plots de klas uitliep. Zoals wij gemerkt hebben, blijkt dit heel normaal te zijn. Ook is het heel normaal dat als kinderen klaar zijn, zij ‘hun kop’ op de tafel moeten leggen. BIZAR!
In de klas van Christine liep het een beetje chaotisch. De helft van de klas moest namelijk oefenen voor de sportdag van morgen. Deze kinderen worden atletics genoemd. De andere helft van de klas is morgen vrij, omdat zij niet tot de atletics horen. Wel heeft Christine de kinderen bij een leesles en een wiskundeles begeleid. Tijdens de leesles moest de docent namelijk snel iets afgegeven bij de secretaresse. Laat dat snel maar weg, want het duurde een halfuur voordat zij terug was! Bij de wiskundeles werd de groep in tweeën gesplitst. Eén groep ging verder met de stof van de vorige dag. De andere groep moest achterin de klas komen zitten, omdat zij de stof van gisteren niet goed snapten. Voor de docent werd het een beetje druk en Christine heeft toen een groep begeleid.
’s Middags zijn wij nog even op het college geweest. Ons taxigeld lag namelijk klaar. Ook kwamen wij onze baster-vrienden tegen. Aanstaande weekend gaan wij nog niet naar Rehoboth, maar het weekend daarop. De studenten hebben namelijk hun geld van het college nog niet gekregen.
Toen wij van het college naar huis wilden, hadden wij een probleempje. De ene taxichauffeur reed vandaag niet, omdat er iets met zijn taxi was. En de andere taxichauffeur was een uur van Windhoek vandaan. Ja, wat moet je dan? Wij hebben toen gezocht naar een, in onze ogen, betrouwbare taxichauffeur. De één viel af vanwege zijn enge uiterlijk en de andere vanwege zijn auto. Ook hebben wij geen taxi genomen waar al iemand in zat. Na een kwartier hadden wij er één gevonden en zij wij keurig bij ons huis afgezet.
Thuis hebben wij de foto’s van de dag bekeken. Ook hebben wij onze verzamelde gegevens voor ons onderzoek geordend.
Het was weer een zware, maar wel een leuke dag. Vanavond maïs, gebakken aardappels en beefreepjes gegeten. Dan nog even televisie kijken en weer op tijd naar bed. Morgen hebben wij namelijk ook een rol gekregen op de sportdag. Vandaag werd er op de school een lijst met medewerkers rondgedeeld. Angela en Christine zagen hun namen wel staan. Emilie gaat morgen undercover als Amy-Lee, de Chinees.

Melk, de witte moter! Veel liefs van de drie Afrikaantjes.

P.S.: Het filmpje van gisteren was te lang en je kon dus niet zien dat de docent de kinderen sloeg. Vandaag hebben wij het filmpje creatief ingekort en kun je het dus wel zien. Wij hebben het filmpje vanaf de laptop nog eens gefilmd.

• 02 Oktober 2008 - 17:54

Papa N. :

Lieve meiden,
    Hier was het een wat saaie dag. Het stroomde van de regen en nu is het nog maar 8 graden (en dus koud). Dat zullen jullie je wel niet voor kunnen stellen. Gelukkig was mama thuis en dat is een stuk gezelliger. AW komt net weer binnen van college.
    Voor jullie was het dus een zware dag. Het is ook allemaal nieuw en vreemd. En je wordt er zomaar voorgezet. Maar jullie slaan je er wel door.
    Nu nog even lekker relaxen en straks heerlijk slapen.
    Leuk om jullie nog 's op de foto's te zien en je ziet er lekker bruin en monter uit. Houden zo!
    Groeten weer van mama, AW en papa. En tot morgen.

• 03 Oktober 2008 - 12:22

Edwin En Mama:

hallo An Christine en Amy-Lee. Zo te lezen hebben julie weer een leerzame dag gehad. Konden ze het liedje makkelijk leren?? van de paddestoel. Wel leuk dat jullie allemaal hebben mogen lesgeven. Is dat meegevallen?? Dat is een flink schoolplein dat jullie daar hebben!! Het is te hopen dat ze niet vaak vallen:P. Morgen sportdag, het zal wel warm zijn!! Wij benijden jullie. xxx ma en ed