Lekker in de zon - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu Lekker in de zon - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu

Lekker in de zon

Door: Angela, Emilie en Christine

Blijf op de hoogte en volg Christine

11 Oktober 2008 | Namibië, Windhoek

Zaterdag 11-10-2008

Lieve maatjies,

Op een zaterdagmorgen waren er eens drie Afrikaantjes, die bizar vroeg opstonden. Zij hadden namelijk een sportdag bij te wonen van de Pionierspark Lager School.
Wat een heerlijke dag, dacht Afrikaantje Angela. Dat wordt lekker bruin worden, dacht Afrikaantje Emilie en Afrikaantje Christine, wat denk je? Zij zag zichzelf al met een rood hoofd thuis komen en rende naar binnen om haar pet te gaan halen.
Om 07.15 uur stonden de drie Afrikaantjes keurig op het sportveld. Tijdens de opening van de directeur werden zij hartelijk welkom geheten. Oeps, nu werd het hoofd van Afrikaantje Christine toch nog rood. En zij had nog wel een pet bij zich. Bizar!
De drie Afrikaantjes waren als gasten uitgenodigd en hoefden dus niet echt hard te werken. Nou ja, kinderen knuffelen is ook hard werken. Gelukkig kwam er een moment dat zij heerlijk op het gras konden gaan zitten om te genieten van de zon. Ahum, zij bedoelen natuurlijk van de sportende kinderen.
Er waren een paar dingen, die de Afrikaantjes opvielen in vergelijking met de vorige school. Ten eerste er waren veel meer verschillende activiteiten. Ten tweede de kinderen bleven overeind. Zij waren duidelijk beter getraind. Ook zielig voor die EHBO-mannen. Zij hadden helemaal niets te doen. Ten derde was het veel officiëler. Zij hadden een aflegger (is man met startgeweer), een podium, medailles en bekers. Ten vierde de zon was hier veel warmer.
Op een gegeven moment werd het de Afrikaantjes toch een beetje te heet onder de kont. A-how, dat mag je hier niet zeggen. Dat is een scheldwoord. Foei, Afrikaantjes!
Na een heleboel knuffels van kinderen en leerkrachten kropen de Afrikaantjes naar huis. Thuis stond mama Suzette een heerlijke maaltijd van macaroni, kaas en eieren te bereiden. Ja, dat lusten de drie Afrikaantjes wel.
Maar aan het leuks komt natuurlijk ook een einde. De drie Afrikaantjes moesten nu serieus aan hun onderzoek gaan werken.
Hard werken wordt beloond. Vanmiddag lekker shoppen met mama Suzette en zusje Lihandra.
Daarna hopen de drie Afrikaantjes nog een film met zusje Lihandra te gaan kijken. En dan op tijd met blote voeten naar bed. Dit was het einde van weer een spannend avontuur van de drie Afrikaantjes.

Kijken jullie weer de volgende keer? Veel liefs van de drie Afrikaantjes.

P.S.: Wij zijn vandaag iets vroeger, omdat wij niet weten hoe laat wij vanavond weer thuis zijn en op tijd naar bed willen. Wat vonden jullie van de verhaalvorm?

• 11 Oktober 2008 - 17:19

Papa N. :

Stelletje gemenerikken die jullie zijn. En maar opgeven over die zon en hoe heerlijk jullie op het gras konden zitten om bruin te worden. Dat noem je nu een ander 'de ogen uitsteken'. Voor straf moeten jullie straks in december en onmiddellijk na aankomst een dag hier doorbrengen in de open lucht. Ik krijg jullie wel! Weliswaar was er hier ook een zonnetje, maar dan met de nadruk op dat tje.
    Wat een mooi woord is dat: aflegger. Laat hen maar niet weten wat wij daaronder verstaan.
    Verder zijn jullie ook op deze dag als VIPS behandeld (het speciale welkom en niet hard werken). Ga je nou maar niks verbeelden. Straks op Schiphol kom je weer met je beide benen hard op de grond te staan (oei, dat doet pijn): geen pers, geen foto in de krant en geen welkom van de directeur van de Pabo. Alleen maar een paar familieleden, met wie je het weer zult moeten stellen.
    Je vraagt naar de verhaalvorm: nou, die was leuk en het valt mij (die zo op correct Nederlands is gesteld) trouwens toch op dat jullie taal zeer verzorgd is. Goed zo!
    Ook met het woordje 'kont'is niks mis. Iedereen begrijpt wat je bedoelt.
    Heb een goede zondag, om je tegelijk voor te bereiden op een andere en nieuwe knuffelpartij...
    Liefs, papa.

• 11 Oktober 2008 - 20:17

Mama Reedijk:

Hallo meiden. Zo te zien hebben jullie weer een leuke dag gehad. Het is wel mooi hoor zo'n eigen terrein dat bij de school hoort,lux. De Namibiers hebben net als de belgen van die leuke woorden voor bepaalde dingen. Aflegger, hoe komen ze erop. Morgen een echte rustdag,geniet ervan, dat doen wij ook. X

• 11 Oktober 2008 - 20:29

Corrie Uit Lomb.:

hallo meiden
    Ik moet jullie echt een compliment maken hoor,
    zo ineens voor de klas gezet, juffrouw even weg bij Christine en kwam vervolgens niet meer terug,daar mis je dan ook niks aan,Christine geweldig dat je je hebt staande gehouden en de kinderen vonden dat heleaal niet erg volgens mij,die houden van jullie alle drie,en dat meppen met die liniaal heus ik heb wel drie keer dat filmpje gekeken,kon het gewoon niet geloven BIZAR zoals jullie zelf steeds zeggen.Emilie en Angela wat jullie moesten improviseren is alleen al goed voor je zelfvertrouwen, al die kinderogen op je gericht
    wat gaat de juf nu weer zeggen, leuk hoor.Ik heb alles gevolgd en gelezen en die sportdag dat was in het echie he,zag er heel goed uit,nou de groetjes uit lombardijen en pas goed op elkaar,liefs Corrie

• 11 Oktober 2008 - 22:25

Lindaa:

Hey meiden,

Tis al laat ja en moet al slapen maar moest tog nog ff jullie berichtje lesen. En jullie hebbe weer een leuke dag gehad zie ik. De verhaalvorm vind ik erg leuk hoor;)En die laatste zin"kijken jullie weer de voglende keer"is van moffel en piertje:D leuk gedaan. Nou ik ga maar snel slapen. Hoop dat julie onderzoek goed gaat en ik wens jullie een fijne dag toe morgen.

Truste en kus Lin

• 12 Oktober 2008 - 13:50

Marjo:

Hallo meiden tis weer een tijdje geleden dat ik op de site was,Sorry. Jullie maken genoeg mee daar en het is zeker een verschil met hier in alle opzichten.ook die mep met die lineaal dat kan bij ons niet meer hé. soms denk ik dat het soms ook best wel mag zoals sommige gasten met hun leraar omgaan.nou meiden over een uurtje gaan we weg naar het vliegveld ,we gaan een weekje naar Turkye maar dan wel lekker luieren hoor.Tot na de vakantie doeiiiiiiiiiiii groetjes marjo en anne

• 12 Oktober 2008 - 18:32

Wil Molegraaf:

hallo afrikaantjes, jullie maken het geweldig daar in het verre land, ik lees elke dag jullie belevenissen, en geniet ervan, zo leuk.Het is zeer afwisselend elke dag weer iets nieuws onder de zon. En dat verhaal met die lineaal komt me erg bekend voor, toen ik een jaar of 8 was , heb ik ook een keer met de lineaal op mijn vingers gekregen, dat was geen leuke juf, ik zat alleen maar iets uit te gummen, maar dat mocht niet onder de les, zou nu niet meer gebeuren, hier in nederland.veel plezier en hartelijke groetjes van Wil Molegraaf