Hard werken - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu Hard werken - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu

Hard werken

Door: Angela, Emilie en Christine

Blijf op de hoogte en volg Christine

26 Oktober 2008 | Namibië, Windhoek

Zondag 26-10-2008

Hoi hoi!,

Vanmorgen toch weer op tijd opgestaan om naar de kerk te gaan. Gelukkig was het dit keer geen 05.15 uur, maar 07.15 uur. Kijk, dat scheelt toch weer twee uur!
Vandaag was het hervormingszondag en de hele dienst stond dus ook in het teken van deze zondag. Er werd uitgebreid stilgestaan bij Maarten Luther en zijn 95 stellingen.
Om 10.00 uur vertrokken wij weer naar huis. Best grappig, want in Nederland was het toen nog maar 09.00 uur en de kerk moest daar dus nog beginnen. Intussen zaten wij al lang en breed weer aan de koffie en thee.
Vandaag moest iedereen hard aan de slag. Suzette is druk met het afronden van het schooljaar, Lihandra schrijft dinsdag een toets en wij hebben nog een onderzoek af te ronden. Het was vandaag dus behoorlijk stil in huis, want iedereen was druk bezig.
Tussen de middag dus maar makkelijk gegeten en ondertussen verder werken. Het onderzoek begint al aardig op te schieten. Alle gegevens van de scholen zij verwerkt en morgen beginnen wij met ons eindproduct.
Verder hebben wij vandaag ook gehoord dat die mevrouw in Kaapstad plek voor ons heeft. Daar zijn wij echt super blij mee! Wij kunnen onze trip nu dus echt gaan plannen. Wel een beetje jammer dat Robben Island heel de maand november is gesloten in verband met een konijnplaag. Nou ja, wij laten ons niet uit het veld slaan! Wij hebben het nog wel bizarder meegemaakt. Wij hebben allemaal onze zwemdiploma’s, dus dat gaat helemaal goed komen! Haha, nee hoor. Er is gelukkig nog veel meer moois te zien. Morgen kunnen wij dus de bus gaan boeken.
Voor de rest van de middag hebben wij onze muziek weer up-to-date gebracht (baie dankie A.W.) en ondertussen lekker gerummikubd. Dat mocht ook wel even nadat wij zo hard gewerkt hadden.
Emilie heeft vanavond gebakken aardappeltjes met kipreepjes en gemengde groenten gemaakt. Het smaakte geweldig!
Vanavond nog even lekker een spelletje met elkaar spelen en dan naar bed om morgen fris te zijn voor het maken van ons eindproduct.

Kijkt u de volgende keer weer? Dan heeft u altijd een alibi!

Heel veel lieve knuffels van de drie Afrikaantjes uit het sombere Namibië (de hele dag geen zon gezien!)

P.S.: Pa Nicolaï, georganiseerde busreizen zijn er gewoon niet te vinden. Dit was het beste wat wij gevonden hebben. Suzette heeft contact met die mevrouw gehad en zij zegt dat het heel betrouwbaar is.

• 26 Oktober 2008 - 19:13

Lindaaaaa:

Heey lieve meiden,

Sorry dat ik al een tijdje neit heb gereageerd op jullie berichtjes. Ik heb ze wel allemaal gelese, maar het was zo'n geregel met het feest en khep nog niet eens kunnen leeren voor me toetsweek:S Khep morgen een toets van 3 vakke en kmoet nog leren. En aangezien ik vanacht niet eens 1 uur heb geslapen, ben ik wel kapot. Dus ga weer snel aan de slag. Ik vind jullie verslagen BIZAR leuk;)
    Fijne aaf afrikaantjes:)

Dikke kus Lin XXX

• 26 Oktober 2008 - 21:05

Papa N. :

Lieve Afrikaantjes,
    Ziezo, we zijn uit het Zeeuwse weer thuis. AW heeft gereden en gelukkig maar, want het was stikdonker en het goot van de regen. De ontvangst was echter allerhartelijkst en de kerk was ondanks het slechte weer goed bezet. Ook ds. de Rooy (je weet wel uit IJsselmonde) was aanwezig.
    Jullie hebben én gekerkt én gewerkt. Sterkte bij het verder afmaken van het eindproduct. Zal wel weer iets fraais worden. En dan heerlijk, nu je er toch bent, om het één en ander nog te gaan bekijken. Fijn dat die mevrouw plek voor je heeft!
    Tot morgen weer en goenacht,
    papa (namens ook mama en AW).

P.S.: ik hoop a.s. zondag aandacht te besteden aan de kerkhervorming.
    Dat is al weer het geloof dat wijd over de wereld verbindt.

• 26 Oktober 2008 - 23:37

Mama Reedijk:

hallo meiden,hier ben ik weer. Ik heb gister verstek laten gaan vanwege mijn surpriseparty. Wat was dat een verrassing!!!! :0 Ik had echt maar dan ook echt niets in de gaten. Hoe is het mogenlijk dat ik nooit iets gemerkt of gehoord heb, ik stond echt met een mond vol tanden.Maar het was gelweldig leuk en iedereen had wat lekkers gemaakt. Er waren zoveel lekkere dingen, BIZAR.
    Het was echt een dag om nooit te vergeten.Maar genoeg over mij, julli gaan naar Kaapstad. :0 Gewelig, als jullie maar voorzichtig zijn!!!!!! Nou we horen wel hoe het afloopt. Als ik dit schrijf liggen jullie al op een oor,dus slaap lekker en droom maar fijn.;0
    X papa en mama Reedijk

• 27 Oktober 2008 - 08:58

Marjo:

Ha meiden wij zijn ook weer terug van vakantie in Turkye en hebben het er erg leuk gehad.De verjaardag van Winny was ook erg leuk en gezellig en dat ze niets door had.je had haar gezicht moeten zien toen ze binnen kwam en de hele kamer vol zag zitten en er werd hard gezongen.ik heb begrepen dat jij het liedje voor haar geschreven had nog voordat je weg ging, goed hoor erg leuk!we hebben nog flink lopen swingen en was pas om 2uur thuis.jullie filmpje over het toeteren daar is ook weer goed geslaagd en wat ben je toch handig Angela met auto bedrading. als mijn auto het niet meer doet kom ik bij jouw hoor!!! grapje
    Nou meiden tot de volgende keer maar weer, groetjes Marjo

• 27 Oktober 2008 - 12:16

Geertje:

Beste afrikaantjes,
    Wat geweldig om jullie verhalen te lezen. ik was even achter maar ben nu weer helemaal in namibische sferen. Heb van Fred (directeur) gehoord dat jullie ook fieldscholen gaan bezoeken. En jullie gaan ook nog naar Kaapstad! Geweldig wat zien jullie veel en wat maken jullie veel mee. Hoe was het om de Nederlandse delegatie te ontmoeten in Windhoek? hebben jullie veel contact met ze gehad. Jullie hebben natuurlijk jullie verplichtingen op de basisscholen. Fijn dat de kinderen zo dol op jullie zijn. hartelijke greoten en pas goed op jullie zelf die laatste maand! Geertje