Bloed, zweet en tranen
Door: Angela, Emilie en Christine
Blijf op de hoogte en volg Christine
27 Oktober 2008 | Namibië, Windhoek
Hey schattiebollen,
Mmm heerlijk de wekker ging niet af vanmorgen, IDEAAL! Dus om 05.15 uur gingen wij er niet uit, maar draaiden ons nog maar een keer om. Vannacht heeft het behoorlijk geregend en geonweerd. Langs het raam van Angela en Christine liep het water als een kraan naar beneden. Angela met haar zwakke blaas is vier keer wezen plassen (mama Reedijk dit heeft zij toch niet van een vreemde?). Wel lekker hoor die regen, hierdoor was het een stuk koeler in de kamers en konden wij beter slapen.
Om 09.30 uur vonden wij het wel weer welletjes. Lekker ontbijten met z’n drietjes en daarna één voor één onder de douche.
Toen wij allemaal weer netjes opgedirkt en wel elkaar ontmoetten in de keuken, besloten wij om maar gezellig boodschappen te gaan doen. Het was bewolkt en er stond een zacht briesje (romantisch hè). Dus wij trokken onze wandelschoenen aan en gaan met die banaan. Dit was ook wel fijn voor Lihandra, want zij moest hard leren voor een toets, die zij morgen moet schrijven.
In de winkel stond vandaag leuke muziek aan, dus dat was een swingende boodschap. Na het afrekenen verdeelde wij de boodschappen, zodat iedereen ongeveer een even zware rugtas had. Wij leken wel een stel brugpiepers met die enorme rugzakken. Per slot van rekening zaten wij ook nog met de rugzakken in de klit. De bewaker van de winkel lag helemaal dubbel van het lachen. BIZAR!
Bij thuiskomst was Suzette al aanwezig. Zij ging direct bellen voor onze busreis. Ja mensen, het gaat nu echt gebeuren. No worrie nie, het is echt veilig (lief hoor Sander dat je zo bezorgd bent). Vrijdag 7 november vertrekken wij om 18.30 uur uit Windhoek met de Intercape. Om vervolgens op zaterdag om 13.30 uur aan te komen in Cape Town. Wat een lange zit wordt dat. Wij hebben al medelijden met onze medereizigers. De drie Afrikaantjes gaan er natuurlijk een gezellige, giechelende, top rit van maken. In Cape Town worden wij opgehaald door een taxichauffeur waarmee Helene Dollman, onze gastvrouw, al jaren samenwerkt. Dit geeft ons een veilig gevoel. Bovendien is zij al bezig met het plannen van verschillende dagtochtjes voor ons. SUPER DE PUPER!
Na een goede week vertrekken wij op zondag 16 november om 10.00 uur weer richting Windhoek. Wij hopen maandagmorgen om 07.15 uur weer thuis te zijn. Dit komt mooi uit, want Lihandra schrijft de 18de haar laatste toets. Dan wordt het pas echt PARTY HARDY in huize Suzette.
Eerst snel even gegeten en toen hadden wel weer gek genoeg gedaan voor vandaag, dus zijn wij heel serieus verder aan ons onderzoek gegaan. Wij doen zo goed ons best dat het nog niet af is…maar het einde is al wel in zicht. :)
’s Avonds lekker aardappeltjes met salade en vissticks gegeten. Simson nog even gemaild om hem te herinneren aan de fieldschools. Wij doen echt ons best, Geertje en Fred!
Nu televisietijd met chocolademelk! Wij kunnen ons slaapmutsje natuurlijk niet missen!
Toen blies het Afrikaanse olifantje het verhaaltje uit..pfffff!
Veel XXX-jes van de drie Afrikaantjes.
27 Oktober 2008 - 18:37
Carmen:
Hey meiden,
Wordt een hele trip zo te lezen. Maar alles jullie het echt veilig vinden dan is het geen probleem maar pas wel goed op jullie zelf!! Ik heb vandaag eigenlijk niet veel te zeggen ben een beetje erg moe pffff Als alles goed gaat wil ik woensdag even bellen maar dat horen jullie nog wel! Nou meisjes oogjes dicht en snaveltjes toe!
Dikke kus voor iedereen van mij xxxxxxxxx -
27 Oktober 2008 - 19:51
Papa N. :
Beste en lieve meiden,
Alles is nu dus in kannen en kruiken. En je hebt het prachtig ingepland. Terwijl S. en L. nog volop aan het werk zijn, gaan jullie er tussen uit. Om straks nog even alle tijd en aandacht voor elkaar te hebben.
Wel een hele reis, hoor!
Maar jullie maken er wel wat van, zo begrijp ik.
Ook van mij het advies: wees voorzichtig, blijf bij elkaar en let op elkaar.
En mag het dan een hele bijzondere reis voor jullie worden en een onvergetelijke ervaring.
Ook vanuit de familie is er nog wat te vertellen, maar dat doe ik wel via hotmail.
Groetjes, papa.
P.S.: wij zullen jullie wel missen op internet. -
27 Oktober 2008 - 22:20
Lindaaa:
Hallo daar lieve afrikaantjes!
Wat een grappige taal gebruiken jullie, BIZAR,SUPER DE PUPER, PARTY HARDY ;)hahah kvind het wel super om elke keer jullie bericht te lezen. Kzie alles ook echt voor me en kben blij dat jullie het leuk hebben...:)Ik ben nog druk aan het leren voor me toetsen, maar val bijna om dus ga naar me bed. Jullie nog een fijne week en alvast veel plezier in Cape Town. Geniet ervan!
Ik blaas nu ook het Verhaaltje uit: PFFFFFFF !!! (Spetter spetter;))
Dikke kus Lin -
28 Oktober 2008 - 00:41
Mama Reedijk:
Hallo meiden, jullie hebben vandaag een relaxste dag gehad, lees ik en ja dat trekjes heeft angela denk ik van haar moeder.
Naar Kaapstad, dat is weer een hele onderneming, maar ik zie dat jullie alles goed geregeld hebben, dus ik hoef me geen zorgen te maken. Het is alweer laat, ik heb even een filmpje gekeken en dan heb je gaan erg in de tijd. Dus meiden ik ga lekker slapen, want voor mij gaat de wekker wel vroeg,maar verschil moet er zijn hoor. Tot morgen X -
28 Oktober 2008 - 16:16
Edwin:
hey, weer eens een rustig dagje voor jullie, lekker uitgeslapen( nouja half 10 :P). hebben jullie al wat spulletjes weggegeven??? ik hoop dat jullie het leuk krijgen in kaapstad en doe voorzichtig,
dikke kus
eddy!!!!:p