Het jachtseizoen is geopend! - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu Het jachtseizoen is geopend! - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu

Het jachtseizoen is geopend!

Door: Angela, Emilie en Christine

Blijf op de hoogte en volg Christine

28 Oktober 2008 | Namibië, Windhoek

Dinsdag 28-10-2008

Ja mensen,

Gisteren is het dan echt begonnen: de jacht op de kakkerlakken. Het was één dolle boel in huize drie Afrikaantjes. De één gilde nog harder, dan de ander. Opa en oma Blom zijn onze getuigen. Emilie zat net lekker met hen te bellen en ja hoor, daar begon het gegil. Suzette was nog het ergst van ons allemaal. Zij zat achter haar bureau en keek voortdurend angstig om haar heen. Angela liep constant met de Doom-spray te spuiten en maar gillen met elkaar. BIZAR!
Aan het einde van de avond lagen er overal dode kakkerlakken. Echt lachen! Wij wilden de beestjes al op gaan ruimen, maar dat mocht niet van Suzette. Veronica moest het maar doen. Zij wordt hier immers voor betaald. Nou, ook goed. Konden wij nog wat langer relaxen voor de televisie.
Toen kwam het moment dat wij naar bed gingen. Ja hoor, Angela was weer aan het gillen bij het zien van een grote kikkerkleurige spin in Emilies kamer. Zij spurtte de kamer uit en kwam terug met de Doom-spray. Eerst behoorlijk op het beest losgespoten en gegild. Emilie wilde al haar fototoestel pakken om dit onvergetelijke moment vast te leggen. Maar shame… Christine had al een slipper gepakt en smashte als een professionele tennister de spin plat tegen de muur. Dat was het einde van Sebastiaan. Het is niet goed met hem gegaan.
Vanmorgen toch niet al te laat opgestaan, omdat wij vandaag ons onderzoek wilden afronden. Toen wij wilden gaan ontbijten, bleek Suzette broodjes voor ons meegenomen te hebben. Echt weer helemaal top van haar! Dat smaakte ons wel.
Na het ontbijt zijn wij heel druk aan de slag gegaan met ons onderzoek… en met resultaat, want wij zijn nu klaar! Het is nu alleen nog even wachten op de fieldschools. Vandaag heeft Suzette contact gehad met iemand, die werkt op de Rock Lodge. Dit is zo’n school. Wij willen proberen om hier een kijkje te gaan nemen. Er zullen waarschijnlijk geen kinderen aanwezig zijn, maar wij kunnen wel foto’s maken en misschien met bepaalde mensen praten. Dit zou echt super zijn! Als het lukt om een bezoek te regelen, dan nemen wij dit uiteraard in ons onderzoek op. Onze directeur wil namelijk weten of er in de toekomst met deze school samengewerkt kan worden. Wij gaan dus onze uiterste best doen :p.
’s Avonds weer de beroemde pompoenstampot van Emilie gegeten. Angela kan er maar geen genoeg van krijgen.
Vanavond zijn wij met z’n drietjes, omdat Lihandra haar toets schrijft. Dit vinden wij totaal niet erg, omdat het dinsdagavond is en dan kijken wij altijd So you think you can dance. Dat wordt weer genieten voor de drie Afrikaantjes, die wel van swingen houden!

Groetjes van de kakkerlakkenvangers van Windhoek. Ook wel bekend als de drie Afrikaantjes. Doegies!

• 28 Oktober 2008 - 20:09

Papa N. :

Beste meiden,
    Allereerst: gefeliciteerd met het afronden van jullie onderzoek. Dat moet een pak van je hart zijn.
    Wanneer die fieldschool er nog bij komt, geen nood want met de pc is dat geen enkel probleem.
    Waar komen trouwens die kakkerlakken zomaar ineens vandaan? Heeft dat te maken met het weer of zoiets?
    Was dat nou nodig om Sebastiaan zo hard en zo dodelijk aan te pakken? E. en Chr. weten: je neemt gewoon een doek, pakt hem daarmee heel voorzichtig en laat hem buiten uit. Zo'n dier heeft tenslotte ook maar één leven.
    Verder zouden wij wel 's een foto willen ontvangen waar Angela normaal opstaat. Of is zij haar kinderjaren nog altijd niet te boven?
    Heel leuk te lezen dat opa en oma Blom naar jullie gebeld hebben. Zo zie je maar weer: jullie worden echt niet vergeten.
    Hier is alles goed. Vannacht wordt de eerste nachtvorst (en gladheid)verwacht, maar binnen is het lekker warm.
    Groetjes weer van papa, mama en AW.

• 28 Oktober 2008 - 20:31

Mama Reedijk:

hallo meiden,dat zal wat geweest zijn,een huis vol kakkerlakken en gillende keukenmeiden. Het zal de regen wel zijn dat ze naar binnen komen, want ik neem aan dat jullie daar normaal gesproken geen kakkerlakken in huis hebben. Gelukkig dat suzette een spuitbus doom in huis had. Op mijn buroblad heb ik een vakje met de tempratuur van windhoek staan. Dat wordt regelamtig aangepast. Daar zag ik op dat het daar nu 15graden is. Dat is best lekker voor de avond.Dat komt zeker door de regen. Zoals papa N. al schreef wordt het hier vannacht een stuk kouder.;(
    Wat fijn dat jullie klaar zijn met jullie onderzoek en ik hoop dat jullie een kijkje mogen nemen in een fieldschool. Het is nu half tien en ik ga nog even tv kijken. Bij jullie is het een uurtje later en ik denk dat jullie al op bed liggen. Slaap lekker en ik hoop dat jullie geen nachtmerrie krijgen over al die kakkerlakken;(
    Meiden een fijne dag morgen en een X van papa en mama reedijk

• 28 Oktober 2008 - 20:36

Sandra En Danny:

Hallo Dames,

Echt vies al dat ongedierte! Het is nog erger als bij ons in de krekelbakjes (en daar worden de krekels speciaal in gekweekt!)

Geweldig dat jullie klaar zijn met het onderzoek, jullie hebben goed je best gedaan! Nu vanavond relexen.. Dat mag ook wel eens, want ik denk dat de wekker weer vroeg staat morgen..
    Danny moet de hele week al om 05:00 uur opstaan.. Heel druk op zijn werk en moet veel overwerken! Bij mij is het ook heel druk, maar hoef gelukkig niet over te werken! Ik heb 29 nov een personeelsfeestje.. En weet je wat ik ga doen? Skydiven (en karten, maar dat is niet zo boeiend) Je hoort wel hoe dat gegaan is, vind het echt spannend!

Liefs San en Dan
    PS Alvast weltruste, droom zacht! X

• 28 Oktober 2008 - 22:55

Corrie Terreehorst:

Hallo meisjes,
    gefeliciteerd met het afronden van jullie onderzoek,knap hoor elke dag om 5.15 op dat viel ook niet mee he,gelukkig is dat achter de rug vandaar dat jullie er zo ontspannen uitzien. Wat een gedoe met die kakkerlakken als je denkt dat je ze allemaal hebt doodgemaakt en je trekt een laadje open krieoelt het opnieuw van de kakkerlakken haha
    grapje,maar het schijnt voor te komen,dan Christine er maar op af sturen met haar slipper,die maakt er wel kortemetten mee.Wel dames geniet van jullie vacantie en pas goed op elkaar, ik blijf jullie berichtjes lezen.
    groetjes Corrie

• 29 Oktober 2008 - 16:06

Linniej:

Lekker joh die kakkerlakke:Prazz. En wat goed dat jullie onderzoek af is, goed gewerkt dames! kga ook weer verder met leren maar ik lees jullie verhaaltje vanavond weer...Bij ons If you think you can dance op donderdag...Maar misschien ook wel op dinsdag:)moet ik tog maar eens gaan kijke:D Fyne avond meiden en truste alvast!

Kus Lin