Nog een shop-till-you-drop-dag
Door: Angela, Emilie en Christine
Blijf op de hoogte en volg Christine
06 November 2008 | Namibië, Windhoek
Daar zijn wij weer trouwe fans!,
Vandaag weer heerlijk uitgeslapen. Blijkbaar waren wij toch al wat meer uitgerust, want om 09.00 uur waren wij alledrie al wakker. Eerst maar lekker gedoucht en daarna gezellie met elkaar ontbeten.
Vervolgens de laptop gepakt om onze website te raadplegen en om de uitnodiging voor onze vriendenavond te versturen. Hier waren wij net mee bezig toen Suzette thuiskwam met Lihandra. Zij moest vandaag weer een tentamen schrijven. Suzette kwam ons ophalen, omdat zij naar het winkelcentrum ging. Zij wist dat wij vandaag naar Independence Avenue wilden en zou ons wel even afzetten. Echt geweldig! Dit scheelt ons weer een taxiritje. Goed bezig! Bovendien zei Suzette dat wij rustig konden shoppen, want zij zou vanavond voor het eten zorgen.
Allereerst zijn wij op zoek gegaan naar traditionele Afrikaanse muziek. Dat is nog best even zoeken. Op een gegeven moment hadden wij toch wat gevonden en besloten om die cd te beluisteren. De cd viel in de smaak en dus hebben wij hem gekocht.
De man achter de kassa vroeg of wij uit Duitsland kwamen. Dit wordt ons trouwens herhaaldelijk gevraagd. Wij vertelden dat wij uit Nederland kwamen. De man begon direct in het Afrikaans tegen ons te praten. Hij werd helemaal dolblij. Hij groette ons met: ‘Lekker dag!’ Bij de uitgang van de winkel gingen de beveiligingspoortjes af. Wij keken dus achterom en de man van daarnet stak zijn duim enthousiast omhoog. Wij konden dus gewoon lekker doorlopen. Wij hadden iemand weer een leuke dag bezorgd.
Het gebeurde de laatste tijd wel vaker dat de beveiligingspoortjes afgingen als Angela er doorheen liep. BIZAR! Maar vandaag was er dan eindelijk een mevrouw, die zei dat er misschien nog een metalen strip in haar portemonnee zat. En jawel hoor, de strip kwam tevoorschijn. Vanaf vandaag kunnen wij dan eindelijk onbezorgd door de poortjes lopen. Dit hebben wij dan ook nog vaak genoeg geoefend. Winkel in, winkel uit, binnen, buiten, binnen, buiten. J
Voor de rest van de dag naar nog meer souvenirs gezocht. Dan besef je pas hoeveel familie je hebt. Toch is het ook wel leuk, want wij werden steeds beter in het afdingen. Wij kwamen nog Nederlandse toeristen tegen, die ook wat wilden kopen. Er werd echt een belachelijke prijs gevraagd. Wij hebben dus nog wat tips gegeven.
Om 14.30 uur vonden wij het wel welletjes en zijn lekker naar huis gegaan. Daar hebben wij eerst nog de uitnodiging verstuurd. Vervolgens ons omgekleed, omdat Suzette dacht dat zij weer naar een tentoonstelling moest. Na een collega gebeld te hebben, bleek het pas morgen te zijn. Nou ja, kunnen wij vanavond lekker met elkaar thuis zijn.
’s Avonds hebben wij heerlijk met elkaar gegeten. Suzette had weer echt haar best gedaan, omdat dit het laatste diner zou zijn voor wij op reis gaan. Voor de maaltijd heeft zij ook nog voor ons gebeden. Dat wij maar een veilige reis naar en een goede tijd in Cape Town mogen hebben. Ook bad zij dat wij weer veilig bij haar terug mochten keren. Echt fijn dat zij zo voor ons bidt. Dat geeft je echt het gevoel van thuis.
’s Avonds lekker met elkaar voor de televisie gezeten. Wij hebben getrakteerd op, hoe kan het ook anders, chocolade-ijs. Vooral Lihandra geniet hier ontzettend van. Maar dat mag dan ook wel, want zij is de hele tijd druk bezig met het leren voor haar examens.
Morgen onze laatste zaken voor Cape Town regelen en onze koffers inpakken. En dan… gaan met die banaan. Wij hebben er echt zin in!
Een hele dikke knuffel en veel -xxx-jes van de drie Afrikaantjes.
P.S.: De komende week zullen jullie het even zonder onze verhalen moeten doen. Maar als wij terug zijn, zullen wij alle avonturen weer op de site zetten! Tot dan.
06 November 2008 - 19:37
Papa N.:
Hallo lieve meiden,
Jullie laatste dagverslag, voordat jullie op reis gaan. Wij zullen dit dagelijks contact met elkaar missen. Maar de contacten met de telefoon zullen blijven, al zullen zij wat minder frequent zijn. Ook hier wens ik jullie een hele fijne reis en een goed verblijf toe naar en in het zo prachtige Kaapstad. Geef je ogen
maar goed te kost, zo vaak kom je daar niet.
En weet van een thuisfront én in Namibië (heel geweldig van S.!) én hier in Hoogvliet dat voor jullie bidt. Bidt om bewaring en bescherming en om een veilige terigreis, eerst naar Windhoek en dan spoedig weer naar Rotterdam.
De uitnodiging heb ik inmiddels gezien en die ziet er keurig uit.
Hier op de site: tot over een dag of tien!
Liefs van
je papa, mama en AW. -
06 November 2008 - 20:54
Tante Ingeborg:
Hoi lieve meiden:
Wat heerlijk een zonnetje. Hier is het wanten- en sjalenweer.En volgens mij zit Emilie het langste in de zon...en wat als we het allemaal goed hebben?(ik had gelijk dit antwoord hoor, zonder de volgende dag te lezen, echt waar!!)
Lijkt mij apart.....kerst in de hitte....met zwembad!! En wat een lekker zwembad trouwens.
Jullie hebben al veel verschillende kerkdiensten meegemaakt, zeg. Geweldig hoor.
Heerlijk al die kerstsferen hoor, ik heb trouwens vandaag ook al de kerstlichten op school uit de doos gehaald en deze hangen gezellig in een boom van rollen die ik met de kinderen heb gemaakt. En kerstlichtjes in de gemaakte lampionnen voor het Sint Maartenfeest. Kennen jullie vast niet in Rotterdam en omstreken.Dus ik zit ook al in de kerstsferen en geniet er altijd weer van.
Wanneer treed je bij ons op, Angela...wat een stem...kippenvel!!
Kijk uit hoor met dat taxigedoe.
En wat een mooie jurk heb je Angela.
Alweer in de krant, nou, nou.
Wat crea bea die cadeau's.
En wat een leuke mode!!
Lieve meiden, heel veel plezier in Kaapstad en kijken jullie alstjeblieft uit en vertrouw niemand ,zou ik haast zeggen.
Veel groeten en liefs van tante Ingeborg en natuurlijk ook van ome Kees en Jolijn. -
06 November 2008 - 21:50
Mama Reedijk:
ha meiden.
Heerlijk he zo lekker shoppen en vooral met een doel, souveniers. Letten jullie wel op dat jullie koffer niet boven de twintig kilo uitkomt. ;)
Ben net terug uit hoogvliet van een feed back avond op Edwins school. Het was boeiend. En het was koud op de fiets op de terugweg. Dat komt natuurijk dat het overdag een heel lekkere dag is geweest, een graat of 12 en de zon scheen aan een strak blauwe lucht. En als het donker wordt met een heldere hemel dan wordt het koud. Jullie snakken misschien wel naar de kou, maar wees gerust jullie kunnen straks in Nederland je hart ophalen. :p
Nou meiden, morgen is het zover, naar kaapstad.Ik zal jullie verslagen missen,het zo'n gewoonte geworden iedere dag even achter de com. jullie verslagen lezen. Ik wens jullie heel veel plezier,wees voorzichtig en pas op elkaar.X Fijne vakantie!!! 8-) groetjes en een dikke kus voor onze drie afrikaantjes van Edwin,Linda,mama en papa Reedijk -
06 November 2008 - 22:30
Linnepinn:
Hey lieve meiden!8-)
De pret kan nu echt gaan beginnen..lekker op vakantie op jullie vakantie, Heerlijk!:D
Maar we zullen zeker jullie verhaaljtes missen...:(Maar als jullie terugzijn hopen wij op een superlang verhaal met veel leuke dingen. Nou nadat we net gebeld hebben heb ik verder niet veel te vertellen...Dus Ik wens jullie heel veel plezier en kom wel veilig terug! Pas op je spullen en op elkaar! Have fun:) Fyne avond en tot Horens;)
DIkke kus Lin:p -
06 November 2008 - 23:08
Corrie Terreehorst:
Hallo Afrikaantjes,
Ik wil jullie even een hele fijne vacantie toewensen,Suzette heeft jullie weer verwend met lekker eten en nog belangrijker ze heeft voor jullie gebeden om bescherming, een veilige aankomst en thuiskomst,kortom ze houdt van haar afrikaantjes,pas goed op elkaar en wees voorzichtig en Christine je hebt echt een heel lief blousje aan,het staat je geweldig ,groetjes
uit lombardijen ,liefs Corrie
08 November 2008 - 13:50
Papa N. :
BERICHT VOOR DE TROUWE FANS VAN DE DRIE AFRIKAANTJES:
ZOJUIST (ZATERDAG 8/11 OM 14.17 UUR) HEBBEN WIJ HET BERICHT ONTVANGEN DAT ANGELA, EMILIE EN CHRISTINE NA EEN BUSREIS VAN 19 UUR VEILIG IN KAAPSTAD ZIJN AANGEKOMEN EN ALDAAR OP HUN GASTADRES AAN DE KOFFIE MET CAKE ZITTEN.
NAMENS JULLIE ALLEMAAL WENS IK HEN EEN HELE FIJNE VAKANTIE TOE!