Weer geen zon gehad
Door: Angela, Emilie en Christine
Blijf op de hoogte en volg Christine
21 November 2008 | Namibië, Windhoek
Zijn jullie al geraakt door een hagelsteen?,
Wij hoorden van Linda dat het bij jullie heeft gehageld. En A.W. liet door de telefoon even horen hoe hard het waaide. Er was ook sneeuw voorspeld, begrepen wij. Is dit ook nog naar beneden komen vallen?
Qua weer viel het hier vandaag ook weer tegen. De dag begon met zo’n mooi zonnetje. Wij waren dan ook vastbesloten om hier lekker van te gaan genieten. Helaas mocht het niet zo zijn. Vanaf 11.00 uur kwamen de wolken weer opzetten en de zon heeft zich daar de hele dag achter verscholen. BIZAR!
Er zat vandaag dus ook niet veel anders op, dan gezellie met Lihandra voor de televisie te zitten en films te kijken. Dit is voor de drie Afrikaantjes nog steeds geen probleem. Ook Suzette is verslaafd aan het kijken van films. Zij klaagt er dan ook over dat wij te vaak mooie films opzetten en dat wij haar dan van haar werk afhouden.
Wat betreft morgen zitten wij een beetje in het ongewisse. Suzette probeert de hele week al in contact te komen met iemand van de Rock Lodge, maar dit is nog steeds niet gelukt. Wij hopen dus dat het nog wel gaat lukken, want het schijnt echt een fantastische school te zijn!
Mocht het bezoek aan de fieldschool niet doorgaan, dan heeft Lihandra al met haar moeder geregeld dat wij morgen gaan SHOPPEN! Ook niet verkeerd. Maar natuurlijk hopen wij in eerste instantie dat wij wel naar de school toe kunnen gaan.
Nou, dit was het dan weer voor vandaag. De verslagen worden wat korter, omdat wij veel films kijken en het ons niet interessant lijkt voor jullie om alle films in de verslagen te behandelen.
Wij hopen dat wij jullie morgen meer hebben te vertellen. Als er geen verslag op de site komt, dan betekent dit waarschijnlijk dat wij toch nog naar de Rock Lodge zijn gegaan. Dus tot morgen of overmorgen.
Heel veel liefs van de drie Afrikaantjes.
21 November 2008 - 19:41
Papa N. :
Nee, lieve afrikaantjes, wij zijn nog niet door een hagelsteen getroffen. Maar juist op dit moment komen zij bij bakken uit de hemel. Elders in het land heeft het al gesneeuwd. Hier wordt dat verwacht voor de komende zondag. Kortom: het is koud en guur weer. Niet veel aan, maar binnen is het warm en gezellig. En dat laatste helemaal nu mama voor een hele tijd uit de wacht is.
Jullie klagen over het weer, maar 26 graden op dit moment bij jullie tegen 2 à 3 graden hier bij ons lijkt mij allerminst een reden om te klagen. Integendeel, wij benijden jullie!
Over het bekijken van films ken je mij. Ik vind het nog altijd zonde van de tijd. Maar goed, jullie hebben er, naar ik begrijp, zo onderhand dagwerk aan. En natuurlijk is dat jullie van harte gegund. Een ieder zijn of haar meug. Vrijheid blijheid.
Wat betreft die fieldschool: als het niet zou lukken, probeer dan wat materiaal te verzamelen zodat je er toch een beeld van krijgt. Lijkt mij heel interessant.
Ik ga nog gauw wat voor zondag doen, want dan word ik weer 'op de stoel' verwacht. Ditmaal in mijn eerste gemeente.
Veel liefs van
mama, AW en papa. -
21 November 2008 - 22:54
Tante Ingeborg:
hoi lieve meiden:
Was blij weer te lezen dat jullie veilig en wel zijn "thuis"gekomen.
Wat een belevenissen en prachtige foto's, echt onvergetelijk, lijkt mij.
Pas op voor vierkante ogen!! Toevallig had ik het vandaag hierover in de klas en 1 meisje zei wijs:"Mijn moeder zegt dit ook altijd, maar dan wil ze gewoon dat je niet zoveel t.v. kijkt!!"
Probeer nog wat van het aangename weer daar te genieten. Hier is het echt koud met winterse buien. Momenteel klettert de hagel ook weer uit de lucht.
Een goede week toegewenst en een dikke zoen van tante Ingeborg en natuurlijk ook van ome Kees en Jolijn.
P.s Jolijn is van haar sinterklaas-geloof afgevallen!! Ze vindt het nu niet meer leuk en wil dat het dan nu maar kerst wordt. "Dan krijg ik ook geen Mega Mindy pak", zei ze. Ze weet dat wij haar dit niet zo gauw zullen geven en ze had al haar hoop op Sinterklaas gevestigd...tsja..dat valt tegen!! -
22 November 2008 - 00:18
Mama Reedijk:
Hallo meiden,hier weer nieuws uit poortugaal. Nieuws,nieuws ik heb eigenlijk geen nieuws. Dat het hier echt koud is en hagelt en waait, dat hebben jullie nou wel doorgekregen. We zijn vanavond op Petra's verjaardag geweest. Door een hevige hagelstorm om kwart over 11 naar huis gekomen en morgen gaat ed bij sebastiaan logeren. Dan gaan ze zaterdagavond naar de bios. De nieuwste van James Bond. Of ed moet voetballen is nog onzeker. Morgenochtend eerst maar even bellen naar de afgelastingen. Nou meiden ik ga lekker naar bed. tot morgen x
ook een dikke kus van linda,edwin en pap reedijk X -
22 November 2008 - 07:35
Tamara:
He meis..
Hoop dat je vandaag naar de school kan gaan.. en idd shoppen is altijd leuk ;)!
Verder heeft het vanochtend (zaterdag) wel gehageld. Niet heel hard, maar toch.. Verder heeft het echt heel hard gewaaid idd.. zo erg dat een man die zijn lege kratten naar zijn vrachtauto bracht d.m.v. rolcontainer alles verloor. Alle kratten vlogen in het rond.. zo tegen de auto van mijn ma.. gelukkig tegen de bumper...
Verder is er nog steeds geen sneeuw gevallen.. maar das niet zo erg.. dat komt vast nog wel.. dit jaar.. nou meis veel plezier vandaag... en ik zie je snel...
Dikke kus Tamaar