Nageltijd - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu Nageltijd - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu

Nageltijd

Door: Angela, Emilie en Christine

Blijf op de hoogte en volg Christine

22 November 2008 | Namibië, Windhoek

Zaterdag 22-11-2008

Lieve sneeuwvlokjes,

Deze morgen werden wij gewekt met allemaal lekkere geuren uit de keuken. Wat bleek: Suzette was broodjes aan het maken voor ons. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat wij heerlijk met elkaar hebben ontbeten.
Na het ontbijt was het tijd voor onze nagels. Lihandra wilde heel graag haar nagels van haar handen en voeten gelakt hebben. Dus pedicure en manicure Emilie ging aan de slag. Alleen bleef het niet bij Lihandra. De anderen moesten er ook aan geloven. Vanavond gaan wij uit eten, dus iedereen moest er netjes uitzien van Lihandra.
Lihandra wilde heel graag de muziek hebben, die wij op de laptop hebben staan. Wij hebben de liedjes op de stick gezet en vervolgens op haar rekenaar (= computer) gezet. Zij was er helemaal blij mee en zat te swingen in haar rolstoel.
Na de lunch te hebben genomen, gingen wij op Lihandra’s kamer film kijken. Suzette had ons vandaag meerdere keren aangeraden om de film August Rush te kijken. Wij hebben dit dan ook braaf gedaan. Het was een schitterende film.
Het liep intussen al aardig tegen het einde van de middag en wij moesten ons dus gaan klaarmaken voor ons etentje. Vanavond nemen de drie Afrikaantjes Suzette en Lihandra namelijk mee uit eten. Lihandra kan niet wachten om haar chocolademousse te gaan eten. Wij nemen hen mee naar Spur. Dit is Lihandra’s lievelingsrestaurant en wie onze dagverslagen heeft gevolg, weet dat wij er ook graag komen.
Het was dus weer een rustige dag voor ons. Ook hebben wij nog geprobeerd om iemand van de Rock Lodge te bellen, maar er wordt niet gereageerd. Er zijn al voicemailberichten achtergelaten, sms’jes gestuurd, meerdere keren gebeld, noem maar op. Het mocht allemaal niet helpen. Maandag gaan wij weer dapper verder. In de hoop dat het dan wel lukt. Anders willen wij aan informatie zien te komen, zodat wij toch een beeld krijgen van de school.
Wij gaan er nu echt vandoor, want anders missen wij ons eigen etentje.

Dikke knuffel van de drie Afrikaantjes.

P.S.: Lieve tante Ingeborg en tante Jacqueline, een hele dikke verjaardagskus vanuit Namibië van uw nichtjes en van Angela. Wij wensen u allebei nog vele gezegende jaren in goede gezondheid toe. Wij hopen dat u allebei een fijne dag heeft gehad met het gezin. Heel veel liefs van ons drie.

• 22 November 2008 - 16:35

Papa N. :

Lieve nagelezen,
    Tja waar een mens al niet mee bezig kan zijn.
    Mijn nagels doe ik meest ook op zaterdag, maar om dat dan ook meteen op de laptop te plaatsen, daar heb ik nog nooit aan gedacht. Zal wel typisch iets vrouwelijks zijn of zoiets.
    Voor wat betreft het film kijken, raad ik jullie aan de opmerking van tante Ingeborg ter harte nemen. Straks staan jullie daar op Schiphol met van die vierkante spleetogen en herkennen wij jullie niet meer. Nou ja, dan keren wij maar weer onverrichterzake naar huis terug.
    Welja, al weer uit eten. Hebben jullie al 's uitgeteld de hoeveelste keer dat is? Er is zo onderhand geen tellen meer aan. Dat zal straks ook tegenvallen, wanneer je iedere dag weer aan de huistafel komt te zitten. En de chocolademousse kun je dan wel vergeten. Hoogstens krijg je een bord chocoladevla van de Lidl.
    Ik zou er dus nog maar eens goed over nadenken of je überhaupt wel naar huis toe wil. Hetzelfde anders gezegd: beter zul je het niet krijgen. Tel je zegeningen.
    Met weer een hartelijke groet vanuit het winterse Holland,
    je mama, AW en papa.

P.s. Emilie: mama is boven helemaal klaar en het is heel netjes geworden!

• 22 November 2008 - 20:28

Wil Molegraaf:

hallo dametjes,keurig gelakte nagels aan handen en voeten, deftig hoor.
    Het gaat trouwens wel hard, voor je het weet staan jullie op schiphol, in de kou.dat is erg wennen, als je iedere dag zulk mooi weer hebt, maar de gezellige tijd breekt hier weer aan, kaarsjes, kerstboom, lichtjes , warmte bij de kachel.We genieten nog even van jullie berichtjes elke dag, een hartelijke groet vanuit rotterdam, tante wil en oom henk

• 22 November 2008 - 22:14

Linda:

Wat leuk van jullie nageltjes:Derg mooi gedaan! Nou wij hebben zoals gewoonlijk geklaverjast. jay is hier, ed is logeren en sandra is stappe met tante marjo, dus lekker rustig. Nou rustig...Die hamster van je maakt echt een rot kabaal met Speedy in hun rad, ze willen elkaar eruit rennen;) hahaah nou meiden, een fijne aaf verder en tot morge maar weer! Groetjes van ons allemaal en een dikke kus, Lin X

• 23 November 2008 - 11:41

Mama Reedijk:

Hallo meiden :p
    Van wie zijn die bruine voeten, van jou emilie? 8-)En die roze voeten zeker van jou an en nou die handen.....ik vind het best moeilijk wie van wie zijn. In ieder geval zien jullie handen en voeten er keurig uit. :o Als ik de com aanzet zie ik als eerst een venster met de tempratuur in namibie. Heerlijk dacht ik 30 graden, toen ik daarnet op de buiten meter keek en dat om 12 uur, was het 1 graad boven nul.:( Het heeft gevroren vannacht en alles had een witte gloed. Best mooi als je niet op de fiets naar buiten moet.:x Maar Tante Wil heeft gelijk, er komt een gezellige tijd aan, met kaarsjes en lampjes,het avondje van sinterklaas en straks ook weer gezellig de kerstboom in de kamer. En die tijd gaan jullie straks ook gezellig meemaken, met familie en vrienden. Jullie komen precies op tijd weer terug.:D Nou meiden, ik hoop dat jullie lekker gegeten hebben en dat het een gezellig avondje is geweest en dat Lihandra en Suzette ook hebben genoten. Ik vind het heel lief van jullie dat jullie Lihandra en Suzette hebben uitgenodigd.:)
    Meiden geniet van jullie resterende 8 dagen.
    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    Dikke kus uit Poortugaal.