Het ziekenhuis - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu Het ziekenhuis - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu

Het ziekenhuis

Door: Angela, Emilie en Christine

Blijf op de hoogte en volg Christine

27 Augustus 2008 | Namibië, Windhoek

Vrijdag 22-08-2008

Lieve allemaal,

Vandaag besloten wij om het rustig aan te doen in verband met onze trip naar Etosha National Park. Helaas kwam hier weinig van terecht. Angela heeft de hele nacht lopen spoken. Zij was namelijk behoorlijk aan de diarree. Een beetje een vies praatje, maar het was alleen maar water wat eruit kwam.
Op een gegeven moment besloot Aletta om iemand van het college te bellen om met Angela naar de dokter te gaan. Tish (de vrouw van het college) stond binnen een kwartier voor de deur om met Angela naar haar dokter te gaan. Eerst nog even naar mama Reedijk gebeld om de stand van zaken door te nemen. Vervolgens op weg naar de dokter gegaan.
Aangekomen bij het ziekenhuis bleek de dokter net weg te zijn geroepen voor een noodgeval, dus wij moesten even wachten. Na een poosje wachten, kwam de dokter en kon Angela naar binnen. Zij werd letterlijk van top tot teen bekeken. Van bloeddrukcontrole tot tong uitsteken. Toen kwam de aap uit de mouw. Angela’s tong was wit en zij had dus uitdrogingsverschijnselen (door het vele waterverlies ’s nachts).
Een recept meegekregen voor medicijnen. Natuurlijk was de apotheek bij het ziekenhuis gesloten, dus moesten wij weer ergens anders heen. Gelukkig kwam het bij deze apotheek wel goed. Met diarreeremmers en anti-misselijkheid op zak gingen wij nog even wat gezonde inkopen doen voor Angela. Zij moest zich natuurlijk wel beter voelen voor Etosha.
Kortom niet zo’n hele rustige dag, maar wij waren al lang blij dat wij nu wisten wat er aan de hand was.
Nu Angela zich beter ging voelen en wij onze spullen hadden gepakt zijn wij helemaal klaar voor Etosha. Leeuwen pas maar op!

Kusjes van de drie Afrikaatjes.

• 29 Augustus 2008 - 09:36

Sandra:

Ben blij dat je je beter voelt zussie!

Kus van Danny en ikke