Jammer genoeg weer terug
Door: Angela, Emilie en Christine
Blijf op de hoogte en volg Christine
01 September 2008 | Namibië, Windhoek
Bad morning everybody,
Vanmorgen konden wij maar niet opstaan. Het was koud en vroeg! Jammer genoeg hadden wij geen andere keus. Om 06.40 uur stond het busje voor ons klaar. Wij verbazen ons echt over het stipt op tijd komen van de Namibiërs. Eenmaal in het busje gehesen, ging het wel weer.
De terugreis verliep goed en om 11.30 uur stonden wij bij het huis van Suzette.
Lihandra (dochter van Suzette) zat ons al op te wachten. Suzette was namelijk twee studenten aan het wegbrengen naar het vliegveld. Het waren twee Namibische studenten, die voor één maand naar Zweden gaan.
Toen Suzette terugkwam, heeft zij samen met een vriendin en mama Nicolaï voor de kost gezorgd. Lekkere noedels met kip, groeten en cashewnootjes.
Als toetje had Suzette speciaal voor ons twee verse kruimelappeltaarten gebakken. Mmmm, zij waren nog lekker warm.
Wij wilde na het eten de afwas gaan doen, maar dit liet Suzette niet toe. Nu was het namelijk werk! Een andere keer later op de dag zou het geen werk zijn. Dus wij zijn een stukje gaan wandelen naar de winkels.
Teruggekomen bij het huis was de afwas weldegelijk gedaan. Suzette had zich dus niet aan de afspraak gehouden. Foei!
Het was al wat later en wij wilde nog even met Suzette praten over onze huisvesting. Bij Aletta verloopt het namelijk niet helemaal soepel. Wij moeten voor alles betalen. De taxi’s, het eten (ook als er een vriendin komt mee eten) en de uitstapjes. Dit is één keer niet erg, maar wel voor drie hele maanden. Wij hebben hier al met Aletta over gepraat, maar nog verloopt het niet goed. Wij gaan Tish (onze begeleider van de college) hier nog over bellen.
Lihandra zat ondertussen televisie te kijken. Zij vroeg of wij er ook bij kwamen zitten, want Highschool musical was bezig. Dit is een programma waarin gezocht wordt naar hoofdrolspelers voor de Afrikaanse versie.
Om 18.00 uur was er een Afrikaanse/ Engels kerkdienst, die wij hebben bijgewoond. Het was anders dan wij zijn gewend, maar wel een hele belevenis.
Na de dienst hebben we nog even bij Suzette gegeten en koffie/ thee gedronken. Wij hebben veel gelachen en wij vonden het daarom ook jammer dat wij weer terug naar ons eigen huis moesten. Aletta zou zich ook wel afvragen waar wij bleven.
Thuis aangekomen stonden Aletta en Fabian al op ons te wachten. Wij hebben nog even onze belevingen van de afgelopen dagen gedeeld en zijn toen lekker gaan slapen. Wij waren echt kapot.
Morgen ons studentenvisum halen. Hopelijk gaat het lukken..
Tot snel, liefs de drie Afrikaantjes.
01 September 2008 - 13:57
Sandra:
Tuurlijk gaat het lukken! Jullie hebben morgen je VISUM eindelijk! Veel succes! Ik zou idd even jullie begeleider bellen,het is niet leuk dat jullie alles moeten betalen! Dat geeft alleen maar irritaties terwijl het zo´n leuke tijd moet zijn! Alles komt goed!
Dikke kus van ons -
01 September 2008 - 21:29
Co0rrie Terreehorst:
Zeg lieve schatten zijn jullie soms vergeten de weegschaal in te pakken,ik weet niet hoeveel lekkers ik voorbij heb zien komen, en toetjes zoals appeltaart nog lekker warm jaja zo wordt je zelf nog een olifantje i.p.v. naar te kijken,maar moeders zorgt goed voor jullie ,en geniet er zo lang mogelijk van gelukkig gaan jullie steeds vroeg naar bed dat scheelt weer een hapje en een drankje,ik lees alles met veel plezier en leef met jullie mee lieve groetjes van corrie