Een rustige zondag - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu Een rustige zondag - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu

Een rustige zondag

Door: Angela, Emilie en Christine

Blijf op de hoogte en volg Christine

14 September 2008 | Namibië, Windhoek

Zondag 14-09-2008

Een goede zondagmorgen allemaal,

Vandaag zouden wij rond 08.30 uur met Suzette vertrekken naar de kerk. Het zou dit keer een gewone dienst worden.
Tijdens de dienst stond Genisis 50 vers 20 centraal. Wij konden de volgende punten mee naar huis nemen:
1. Wij moeten leren zien door de bril van Gods liefde. Het gaat niet om wat wij willen, maar om wat de Here God wil.
2. Soms hebben wij het moeilijk in ons leven, maar de Here God zal altijd uitkomst geven. Hij kan iets negatiefs omzetten in iets positiefs. Hij heeft dat gedaan bij de schepping, bij het kruis en Hij doet dat vandaag de dag nog.
3. Verder moeten wij leren om te vergeven. Dit is heel moeilijk, maar de Here wil je erbij helpen.
4. Tot slot kregen wij mee dat de Here God ons kan motiveren om deze punten in praktijk te brengen. Hij zal je nooit alleen laten.
Wij hadden dus veel om over na te denken! Het was een fijne dienst geweest.
Suzette heeft ons getrakteerd op een speciaal kopje koffie met een Belgische wafel bij Mugg & Bean. Mama Nicolai en A.W. weten wel hoe lekker het daar is. Wij zijn niet gewend om dit op zondag te doen en wij schamen ons ook een beetje. Hier in Namibië is het heel normaal om na de kerk ergens koffie met elkaar te gaan drinken. By the way Angela lust geen koffie, maar heeft toch iets met koffie, witte chocolade en honing genomen. Echt bizar lekker!
Voor de rest van de dag hebben wij niet veel bijzonders gedaan. Lekker thuis gebleven. Een spelletje gespeeld (mama Reedijk, Christine is helemaal verslaafd aan het Zoo spel), televisie gekeken en nee, niet in de zon gezeten. Het was vandaag namelijk een beetje bewolkt en dus niet lekker om buiten te zitten. Volgens Lihandra gaat het zelfs regenen en misschien wel onweren. Zouden wij dan onze eerste echte Namibische stortbui gaan meemaken?
’s Avonds hebben wij lekker worteltjes met gebakken aardappels en cordon bleu gegeten. Het smaakte ons weer zeer goed.
Jullie moeten allemaal heel veel liefs hebben van Suzette. Wij moesten zeggen, dat het hier heel goed gaat, het weer is lekker en zij zorgt goed voor ons!
Vanaf morgen begint er een speciale week op het college. Er is een heel programma opgezet. Er is onder andere een cultuurfeest, waarbij de studenten hun cultuur aan hun medestudenten tonen. Helaas hebben wij niets bij ons over onze cultuur, maar het schijnt dat de studenten ons willen indelen bij hun groep. Lachen!

Jullie horen wel wat wij deze week allemaal beleven op het college.

Knuffels van de drie Afrikaantjes.

P.S.: Lieve Marijke, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een fijne dag hebt met iedereen die je lief is. De groetjes aan Arie. Liefs van Emilie.
Oh ja, nog iets. Wij lezen al jullie berichtjes wel en vinden het fijn dat jullie zo met ons meeleven. Het is alleen niet mogelijk om op alle berichten te reageren. Maar blijf wel reageren hoor. Wij vinden het echt super!

• 14 September 2008 - 15:45

Tamara:

He ans...

leuk om jullie berichtjes te lezen.. Ook dat filmpje met die zeehond was leuk!!!!

Veel plezier .. in ver-weggie-stan ;) .... en hoor graag meer over jullie avonturen ... TOP zo'n website!

Dikke kus...

• 14 September 2008 - 19:44

Papa N. En AW.:

Blanke Afrikaantjes,
    Ik word moe van dat relaxen van jullie. Wij hebben weer gewerkt. Samen naar Ter Aar geweest en het was daar goed. AW heeft weer super gereden!
    Hé Emilie, wat lees ik nou toch van jou? Hier is er nog geen gehaktbal (van de Shell) bij op zondag. Daar kan blijkbaar alles. Over principes gesproken... Overigens zijn wij benieuwd naar jullie bijbel. En naar wat er in Exodus 50 staat. Bij ons (je bent niet voor niets dominee) heeft het boek Exodus maar 40 hoofdstukken! Tenslotte wensen wij jullie een hele fijne week toe. Al weer 4 van de in totaal 15 weken zijn om. Grijp toch je kansen!
    Groetjes van ons allemaal!

• 14 September 2008 - 20:07

Mama Reedijk:

hallo meiden,

we hebben net jullie leuke cd gekeken. Hij was leuk en zeer uitgebreid! ;)
    He an, ik vind het jammer dat ons telefoon gesprek niet is gelukt.
    Volgende keer beter.

Een fijne week allemaal en dikke kus van papa, mama, linda, edwin en de hammies:D

• 14 September 2008 - 20:08

Mama Reedijk:

hallo meiden,

we hebben net jullie leuke cd gekeken. Hij was leuk en zeer uitgebreid! ;)
    He an, ik vind het jammer dat ons telefoon gesprek niet is gelukt.
    Volgende keer beter.

• 15 September 2008 - 10:19

Carmen:

Hey ans,
    nog steeds gelukkig alles goed met je!! Dat doet me goed!
    Ik ga je straks nog smsen want dat ben ik vergeten gister erg he! schaam me diep!

kus carmen