Een onverwacht uitstapje - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu Een onverwacht uitstapje - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu

Een onverwacht uitstapje

Door: Angela, Emilie en Christine

Blijf op de hoogte en volg Christine

22 September 2008 | Namibië, Windhoek

Maandag 22-09-2008

Ladies and gentleman,

Zo, je had Angela vanmorgen moeten zien. Zij leek wel een Chinees. Zij had vannacht slecht geslapen en dat kon je ook wel zien. Op het college heeft zij maar tegen de studenten gezegd dat zij nog last had van de twee biertjes van afgelopen zaterdag. Een echte hangover!
Onze dag begon al goed, want wij hadden ons lievelingsvak: Home Ecology. En ja, wij gingen ons beschermhoesje afmaken. Zij zijn echt super geworden. Zo super, dat onze medestudenten de hoesjes wel wilden hebben. Ja, wij zijn niet gek! Angela’s eerste echte handwerk en dan weggeven. Zo blond is zij nou ook weer niet.
Wij waren wat eerder klaar en konden dus even naar het postkantoor voor de creditcard. Nou maar hopen dat deze er nog steeds is. Ons geduld werd op de proef gesteld: er stond een enorme rij. Gelukkig was er iemand zo bijdehand om een tweede loket te openen. Deze had een ‘brownmoment’. Eenmaal aan de beurt liep de mevrouw naar achter. Dat is al positief. En jawel, zij kwam terug met de envelop. Nog even legitimeren en weer op naar het college.
Wij waren precies op tijd terug voor wiskunde. Dit was onze tweede en laatste les voor vandaag. Vanaf volgende week gaan wij naar de basisscholen toe (tante Ingeborg, wij hebben onze begeleider maar eens bij zijn kraag gevat en het heeft resultaat gehad) en dus wilde de docent voor deze week een afspraak maken voor onze Windhoek-sightseeing. Wij zijn benieuwd!
Na de wiskundeles kwamen wij onze begeleider Simson tegen. Wij hadden nog wat vragen voor hem. Uit het gesprek kwam, volgens hem, naar voren dat wij nog niet veel van Windhoek en de omgeving hadden gezien. Hij zou daar verandering inbrengen. ’s Middags had hij geen lessen en besloot om met ons op pad te gaan. Wij hebben Katutura, Erospark, Eros, Ludwigdorf, enz. gezien. Hij wilde ons de tegenstellingen binnen Windhoek laten zien. Katutura is een heel arm gedeelte en Erospark is juist weer heel chique.
Onderweg hebben wij ontzettend veel lol gehad. Wij reden in een busje van het college (lees van voor de oorlog). Simson had vaak ruzie met de versnellingspook, de deur vloog open tijdens het rijden en er zat geen stuurbekrachtiging op. Het was dus niet zo’n wonder dat Simson op een gegeven moment honger kreeg. Hij heeft ons toen getrakteerd op traditioneel eten. Eindelijk mochten wij eens met onze vingers eten!
Om onze trip af te sluiten zijn wij naar Heroes’ Acre gegaan. Dit is een herdenkingsmoment voor mensen, die hebben gestreden voor de onafhankelijkheid van Namibië. Erg indrukwekkend!
Heel deze tocht duurde bij elkaar zo’n vier uur. Wij hebben echt genoten! Thuis hadden wij geen zin meer om te koken en dus zijn wij maar aan de tosti’s met kwamkwammer (hij was van gisteren) gegaan. Ook niet verkeerd.
’s Avonds nog onze dagverslagen bijgewerkt en nieuwe informatie met betrekking tot ons onderzoek verwerkt. Wij gaan niet te laat naar bed, want je weet nooit wat morgen ons brengt.

Dikke nachtknuffel van de drie Afrikaantjes.

P.S.: Lieve A.W., bedankt voor de muziekupdate! Alleen het nummer van Gabriella kenden wij al. Bovendien vindt Angela het nummer van Keane herrie. Are you with her?

• 22 September 2008 - 19:51

Papa N. En AW:

Lieve meiden,
    Wat een positieve dag! En wat een prachtige foto's! Als jullie weer naar huis komen, hoef je niks meer te vertellen. Wij weten alles al. Leuk om jullie zo iedere dag te volgen! Een paar opmerkingen: heeft Angela na 2 dagen nog last van een biertje? Oplossing: meer van dat spul drinken en volgens AW niet stoppen, want dan krijg je een kater.
    De beschermhoesjes krijgen wij nog wel te zien. Fijn dat de creditcard gearriveerd is, al zul je die niet direct nodig hebben. Maar je weet maar nooit. Wat hebben jullie verder een leuke middag met Simson gehad en wat heeft hij jullie veel laten zien. Volgens de foto's was hij dodelijk vermoeid van jullie en dat kan ik begrijpen: 3 van die kwebbelende meiden bij je in een stotterende auto. Maar dus veel gezien en hij heeft jullie ook nog getracteerd (was het wel te eten?)! Wij zijn heel benieuwd wat de volgende week jullie gaat brengen. Tot morgen maar weer. Groeten van mama, AW, Bobbie en papa.

• 22 September 2008 - 20:16

Papa N.:

Nog even: jullie moeten de lens van je camera (liefst met een zacht doekje) even schoon maken.
    Daaaag!

• 22 September 2008 - 23:10

Mama Reedijk:

Nou meiden, dat was een leuke dag.Wat een reusachtig monument, maar wat een mooie muur met die afbeeldingen erop. Ik vindt het heel leuk dat we dit zo met jullie mee kunnen maken. En ook nog in de krant staan.....ik ben benieuwd,uitknippen dat artikel voor in het plakboek.Ik kijk uit naar jullie volgende verslag. X