Laatste gewone lesdag - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu Laatste gewone lesdag - Reisverslag uit Windhoek, Namibië van Christine Nicolaï - WaarBenJij.nu

Laatste gewone lesdag

Door: Angela, Emilie en Christine

Blijf op de hoogte en volg Christine

23 Oktober 2008 | Namibië, Windhoek

Donderdag 23-10-2008

Hé vakantiegangers!,

Wij zullen wel het zware werk verrichten. ’s Morgens om 05.15 uur opstaan, is echt BIZAR! Het went gewoon niet. Gelukkig is het morgen de laatste keer! Terwijl wij opstonden, waaide het enorm. Snel klaar maken voor school en dan maar naar buiten om op onze overbuurvrouw te wachten.
Het was ontzettend fris en de lucht was voor het eerst grauw en grijs. Geen zonnetje te zien. Alleen maar wolken. Gelukkig hoefden wij niet lang buiten te wachten en konden wij in de warme jeep stappen. Onze overbuurvrouw had het ook al over het weer. Zij hoopte dat het snel zou gaan regenen. BIZAR, wij haten in Nederland de regen en zij houden van de regen. Kunnen wij geen compromis sluiten?
Op school eerst ingetekend en Emilies camera opgehaald. Ja, zij heeft hem nu echt weer terug. Vervolgens vertrokken Angela en Christine naar de staffroom voor hun tweede spandoek. Emilie ging vandaag gewoon weer naar haar oude vertrouwde klasje staan. Vandaag de laatste dag dat er echt les gegeven wordt. Morgen is namelijk een speciale dag met prijsuitreikingen. Er wordt gekeken welke kinderen dit jaar goed gepresteerd hebben en zij krijgen dan een prijs.
Emilie heeft de kinderen laten weten dat het morgen haar laatste dag is. De hele klas liet in koor horen: ‘Ahhh!’ Zij vinden het helemaal niet leuk!
In de pauze met z’n allen in de staffroom gezeten, omdat wij speciaal waren uitgenodigd om bij de mededelingen te zijn. De directeur heeft aan de collega’s verteld dat wij morgen weer vertrekken in verband met onze missie. Zij bedankten ons vooral voor het iedere keer invallen in andere klassen. Zij snapten dat het voor ons erg hectisch is geweest en waren ontzettend blij dat wij hun school bezocht hebben. Daarbij kregen wij de uitnodiging om zaterdag 1 november langs te komen voor de Raffle-fun-day. Niet alleen om te genieten, maar ook om de leerkrachten een handje te helpen. BIZAR! Zij weten ook niet van ophouden. Wij moeten hier nog even over in beraad.
Thuis witte bonen in tomatensaus, aardappelen en kipburgers gegeten. Angela en Emilie hebben genoten, maar Christine keek iets minder blij. Toch heeft zij netjes alles opgegeten. Gelukkig maar, want anders hadden wij onze liniaal moeten gebruiken (haha)!
Vanavond om 17.30 uur weer op naar Unam, omdat daar weer voorstellingen zijn. Gezellie! Wij laten morgen wel weer weten hoe het is geweest. Nu nog even relaxen tot Suzette ons op komt halen. Christine doet al een dutje. Zij is namelijk een beetje verkouden. Dus dat wordt dadelijk een kopje thee (nee, geen koffie A.W.!).
Wij zijn vanavond later thuis en plaatsen daarom nu al ons bericht. Kunnen wij lekker gaan slapen als wij thuis komen zonder dat het thuisfront zich zorgen over ons maakt!

Much love, de drie Afrikaantjes!

• 23 Oktober 2008 - 18:02

Papa N. :

Hé harde werkers,
    Kun je nagaan wat wij hier meemaken. Temperatuur: 12 graden; bleek zonnetje en vanavond weer 's regen. Morgen volgens de weersverwachting: weer 12 graden, een donkere dag en regen. Inderdaad, wij moesten maar een compromis sluiten. Jullie ons weer en wij wat van jullie weer (maar dan niet meer dan zo'n 25 graden).
    Emilie en Christine, nu weten jullie wat opa iedere dag presteert. Hij staat weliswaar niet om 5.15 uur op, maar daar mankeert maar weinig aan.
    Over die prijsuitreiking van morgen: krijgen die kinderen ook een prijs die niet zo knap zijn, maar die zo enorm hun best hebben gedaan? Ook door hard te werken kun je immers heel ver komen en heel veel bereiken. Ik vrees dat daar wel geen aandacht voor zal zijn.
    Vandaag dus jullie laatste lesdag. Nou ja, even afgezien van Angela en Christine, die al wat eerder afhaakten. En je hebt gelijk, hoor.
    Veel sterkte bij het beraad omtrent 1 november. Misschien liggen er dan al weer heel andere zaken op je bordje. Jullie weten immers nog niet wat men voor jullie nog in petto heeft. Afwachten maar.
    Dat Christine haar bordje leeg gegeten heeft, mag ook wel in de krant. Noch op witte bonen noch op bruine bonen noch op sperciebonen (kortom alles wat met bonen te maken heeft) is zij gesteld. Vandaar dat het kind verkouden is. Beterschap hoor en wij leven tenminste met je mee (i.p.v. je een lijfstraf te geven).
    Bedankt weer voor jullie dagsluiting. Een hele prettige avond en een goede nachtrust.
    Much more love, papa, mama en AW.

• 23 Oktober 2008 - 18:04

AW:

Hé Angela,
    Geef mijn zus nou een sterke kop koffie en voor het slapen gaan een stevige borrel.

• 23 Oktober 2008 - 18:44

Papa N. :

Lieve Christine,
    Speciaal om jou te troosten: ook wij hebben van de week witte bonen in tomatensaus gegeten. En dan nog vermengd met bruine bonen. Het smaakte ons goed, maar je zou het hier thuis dus niet veel beter hebben gehad. Nou ja, dit weet ik zeker: mama zou voor jou wel iets anders hebben bedacht. En dat ging daar bij jullie dus niet op. Dames, voortaan twee gerechten graag!
    Groeten.

• 24 Oktober 2008 - 01:33

Mama Reedijk:

Hallo meiden, daar zijn we weer, Wat een geweldig filmpje. Ik heb ze een paar keer bekeken. Heel erg bedankt dat jullie dat voor mij gemaakt hebben. :) Het kwam me wel bekend voor dat getoeter. In belgie hing er een groot laken aan het huis met daarop in het frans, 3 maal toeteren winny is 50 jaar. Nou er werd heel wat getoeterd. Binnen was het ook flink versierd overal balonnen en slingers,in de kamer,keuken,gang,serre, trap en zelfs op de wc. Overal dingetjes met 50 erop en ook gekke foto's van mij met daarop de teksten,"50 jaar gezond en wel, half antiek maar toch nog fel!" of "ik ben geen 50, maar 18 met 32 jaar ervaring" enz. :)s'Avonds hebben we pizza gegeten bij piet en marijke in Houffalise. Ik dacht dat ze gesloten waren, maar ze hadden achter mijn rug om toch alles geregeld.Een hartstikke leuke verrassing.Ik heb je die dag wel extra gemist An,maar je bent de hele dag in mijn gedachte geweest.X We zijn om 0.30uur thuis gekomen. Auto uitgepakt en spullen weggezet,wasmachine aan en toen gelijk achter de computer,benieuwd naar jullie belevenissen van afgelopen week.Nou jullie hebben weer genoeg meegemaakt. Morgen de laatste dag op die school en dan.... ik ben benieuwd of die andere school doorgaat. Maar meiden, het is nu 3.35uur.Ik ga naar bed.Ik ben nog zo wakker omdat ik in de auto in slaap ben gevallen, zoals gewoonlijk :),dus ik heb al een siesta van een uurtje of twee achter de rug.En die arme papa maar rijden. Hij heeft ons toch maar weer veilig thuis gebracht. Jullie wekker gaat alweer af over twee uurtjes. Dan liggen wij nog te slapen. Maar meiden we wensen jullie een fijne en gezellige dag toe morgen. Groetjes en een X van papa en mama reedijk

• 24 Oktober 2008 - 11:48

Edwin:

hé daar, hopelijk gaat het daar goed. het was erg leuk in belgie, mama was erg verrast jammer dat jij er niet bij was. we hebben wel alles gefilmd dus dat zul je wel snel zien, via internet of hier thuis, ik mis je echt heel erg an,

xxxxx+jes eddy

P.S. ik heb de zusjes toegevoegd:P