Citytour by ourselves
Door: Angela, Emilie en Christine
Blijf op de hoogte en volg Christine
17 November 2008 | Namibië, Windhoek
Hé, daar is het zonnetje weer!,
Vandaag waren wij niet aan een gids verbonden, maar wij besloten geld te besparen en zelf een citytour te gaan doen. Om 08.30 uur opgestaan, ons lekker klaargemaakt en vervolgens om 10.00 uur naar de stad vertrokken.
Wij werden bij een informatiecentrum afgezet en hebben daar, jawel, een plattegrond voor noppes gekregen (nee Sandra, dat is niet voor je konijn). Allereerst gingen wij achter schoenen voor Angela aan. Volgens de kaart moesten wij dichtbij een winkelcentrum zitten. Na 5 minuten kwamen wij in de eerste winkel. Weer bijna alle schoenen bekeken en gepast, maar het werd weer niets. Op naar de volgende winkel. Ja dames en heren, een hoogtepunt in de geschiedenis. Om precies 10.51 uur heeft Angela haar ideale schoenen gevonden. Nee, dit unieke moment hebben wij niet vastgelegd op de foto. Hoe de muiltjes er dus uitzien, blijft nog even een verrassing.
Nu konden wij dan met onze stadstour beginnen. Angela was er helemaal klaar voor. Wij begonnen op Green Market Square. Dit is een markt, waar allemaal souvenirs worden verkocht. Wij kregen maar te horen dat aanraken gratis was. Hier hebben wij dan echt de laatste souvenirs gekocht. Nu is het echt klaar. Jullie moeten maar blij zijn met wat je krijgt. Wij hebben ons best gedaan.
Nu op naar de Gardens. Wij waren druk met onze kaart in de weer toen er plotseling iemand van de stadsbeveiliging voor ons stond. Nee, wij gedroegen ons netjes. Maken jullie je maar geen zorgen. Hij vroeg waar wij naartoe wilden en bracht ons direct. Altijd handig!
Zo kwamen wij bij het South Africa Museum. Ook hier konden wij weer met korting naar binnen. Dit was een heel interessant museum. Ja papa Nicolaï, ook Christine ging hier met plezier naar binnen. In het museum waren rotstekeningen, wassenbeelden, culturen, opgezette dieren, filmpjes en stenen te zien.
Vervolgens was het tijd om te eten en hebben wij onze lunch gezellig in de Gardens gegeten. Super leuk met al die eekhoorntjes en duiven om je heen. De eekhoorntjes durfden echt heel dichtbij te komen!
Daarna was het haasten om bij het kasteel van de VOC te komen. Wij wilden hier namelijk graag een rondleiding bijwonen, maar de laatste zou al om 14.00 uur zijn. Gelukkig waren wij nog op tijd en konden weer met korting naar binnen. Achteraf hield de rondleiding niet zo heel veel in, maar daarna konden wij zelf nog wat rondkijken. Angela heeft ook nog illegale foto’s gemaakt. Maar ja, je verwacht niets anders van een paparazzi.
Wij besloten onze citytour af te sluiten met een bezoek aan de Slave Lodge. Hier konden wij meer informatie vinden over hoe de slavenhandel is gegaan. Best indrukwekkend.
Hierna hebben wij Jonathan gebeld, die ons weer keurig om 18.00 uur thuis af heeft gezet. Hier hebben wij een spelletje Rummikub met Helene gespeeld, terwijl de pizza’s lekker in de oven aan het warmen waren. Oké, voor de gezondheid hebben wij er nog wat groenten bij gegeten :).
De dag weer afgesloten voor de televisie. Dit keer hebben wij de film Children of men gekeken. Echt BIZAR die film. Alleen maar schieten. Niet echt een film voor ons. Nou ja, volgende keer weer beter.
Een dikke nachtzoen voor jullie allemaal van de drie Afrikaantjes.