Baie welkom terug bij die huis
Door: Angela, Emilie en Christine
Blijf op de hoogte en volg Christine
17 November 2008 | Namibië, Windhoek
Goedemorgen,
Om 07.00 uur werden wij ruw gewekt door één van de reisleiders. Wij zouden bijna arriveren op onze eindbestemming.
Het eerste wat Suzette riep toen wij uit de bus stapten, was: ‘Ah, daar zijn mijn kinders!’ Zij had weer tranen in haar ogen. Wij hadden haar ook ontzettend gemist en waren blij om weer terug te zijn.
Nu nog even op de bagage wachten en dan konden wij lekker naar huis. Hier zat Lihandra hard te leren voor haar laatste toets van morgen. Ook zij kreeg tranen in haar ogen en vond het wel weer tijd voor thee.
In de keuken stond ons een verrassing te wachten: er lag een groot spandoek met ‘Baie welkom terug bij die huis’. Echt super lief. Er lag ook voor ons allemaal een cakeje met een cadeautje erbij. Wij hebben allemaal een kettinkje gekregen dat Lihandra speciaal voor ons had uitgezocht.
Na het theedrinken de koffers uitgepakt, met het thuisfront gebeld en lekker even gedoucht. Vervolgens alle foto’s op de laptop zetten en kijken maar. BIZAR! In totaal zijn wij gewoon een uur met alle foto’s bezig geweest.
Intussen was het al tegen etenstijd geworden en Suzette riep ons om te komen. Zij had broodjes gekocht en wij zouden gezellig met elkaar gaan eten.
Na het eten vertrokken wij met Suzette naar het winkelcentrum om boodschappen te doen. Wij hadden alles bijna opgemaakt voordat wij weg gingen en hadden dus wel het één en ander nodig.
Na de boodschappen zijn wij hard met onze dagverslagen aan de gang gegaan. Wij hadden jullie immers beloofd om jullie van alles op de hoogte te brengen. En ja, belofte maakt schuld.
Tussendoor nog lekker curry met aardappelen gegeten en daarna weer verder gegaan met de verslagen.
’s Avonds ook nog even met degene gebeld, die wij nog niet hadden gesproken. Om vervolgens de laatste verslagen te schrijven. En nu, het is hier 23.15 uur, zijn zij dan eindelijk klaar. Nog even op internet zetten en dan lekker gaan slapen!
Succes met lezen en wij verwachten natuurlijk weer reacties. Jullie hebben onze dagverslagen gemist, maar wij hebben ook jullie reacties gemist!
Een ongelooflijke, ontzettende, dikke, lieve, super knuffel en kus van de drie Afrikaantjes.
18 November 2008 - 00:38
Hallo Meiden.:
Fijn dat jullie weer thuis zijn. We waren inderdaad benieuwd naar jullie belevenissen. Ik heb maandag avond wel een paar keer gekeken of er al wat op stond,maar steeds weer een teleurstelling.... er staat nog niets. Nadat ik de was, met edwin's voetbal kleren, had aangezet en linda achter de computer vandaan had gesleurd,ben ik weer gaan kijken of jullie al klaar waren met jullie verslagen. En ja hoor, geweldig. Eerst samen met linda de foto's bekeken,daarna moest linda van mij naar bed, het was al half 1 geweest. En heb nu lekker op mijn gemak jullie verslagen gelezen.Geweldig, wat hebben jullie toch weer een heleboel meegemaakt en wat hebben jullie weer veel gezien. En wat ik heb gezien via jullie foto's kan ik zeggen; kaapstad is mooi. Zo meiden ik vind het fijn dat alles goed is gegaan. Het is nu kwart voor twee,ik ga naar bed. Papa gaat morgen jullie verhalen en foto's bekijken. Ja,ja helemaal alleen achter de pc, we moeten oppassen dat hij er niet verslaafd aan raakt. Nou meiden welterust, slaap lekker. Lekker weer in je vertrouwde bed. Groetjes X -
18 November 2008 - 00:44
Mama Reedijk:
wat zijn jullie verwend door suzette en lihandra en wat een leuk spandoek. wat een leuke herinnering. welkom terug bij die huis. heel lief en attent.
nu echt truste. x -
18 November 2008 - 11:54
AW:
Hey Afrikaantjes,
Fijn dat jullie weer veilig in Windhoek zijn na deze prachtige reis! Ik heb al de dagverslagen gelezen en wat hebben jullie een hoop gezien en beleefd. Kaapstad is zeer de moeite waard; ik begrijp dat een mens daar minimaal één keer in zijn leven moet zijn geweest. Zo te lezen is de tijd omgevlogen, maar jullie hebben deze wel zeer goed besteed.
De foto's zijn stuk voor stuk schitterend. Veel uitgestrekte landschappen en mooie uitzichten. Wat betreft de foto met een boot uit de Volvo Ocean Race (euh, moet ik dit wel aan drie vrouwen vragen?!): is dit de Ericsson 3 of 4? Als het de Ericsson 4 is, dan hebben jullie de beste boot in competitie gefotografeerd.
Nou meiden, geniet van de laatste twee weken daar. Voor je het weet begroet je ons weer in het koude Nederland.
Groeten van AW -
18 November 2008 - 11:54
AW:
Hey Afrikaantjes,
Groeten van AW -
18 November 2008 - 15:42
Papa N. :
Lieve (Zuid)afrikaantjes,
Vanmiddag op m'n gemakje alles gelezen en bekeken.
Wat hebben jullie een mooie reis gemaakt en een fijne, onvergetelijke vakantie
gehad! Je zou wel dom zijn geweest, als je deze kans niet had gepakt en nu je er toch in de buurt was (nou ja, die lange busreis moest je dan maar op de koop toe nemen). Heel fijn dat jullie weer veilig in Windhoek zijn. Wij zijn daar heel dankbaar voor.
Nu gaan wij ons opmaken voor Schiphol, waar wij jullie binnenkort weer in levende lijve hopen te ontmoeten. Wij zien er naar uit. Drie en halve maand is per slot van rekening niet niks.
Ik heb nog nieuws voor jullie: ook mama heeft de krant gehaald en zij staat zelfs op de voorpagina. In het SFG is nl. de 2008-ste baby geboren en daarom is zij met de kersverse ouders en de baby vereeuwigd.
En die foto haalde de krant. Ik moest van haar zeggen dat jullie dus niet de enigen zijn. Ook zij behoort zo onderhand tot de beroemdheden van deze aarde.
Kijk verder nog even op je mail, want mama heeft nog meer nieuws aan jullie te vertellen.
Hartelijke groeten van het thuisfront,
van jullie mama en papa. -
18 November 2008 - 22:04
Wil Molegraaf:
hallo afrikaantjes, ik heb alles gelezen, foto's bekeken, jullie hebben erg veel moois gezien, een hele ervaring erbij, ik denk dat jullie thuis niet uitgepraat raken, ik vond het erg leuk on te lezen, en zal het aan marlinda laten zien, zij gaat in januari naar botswana, namibie en zambia en zuidafrika, zimbabwe geeft een negatief reisadvies, hartelijke groetjes van tante wil en oom henk molegraaf